Ekspert forklarer: Derfor skal du passe på med å blande cola og alkohol

20/06/2024 13:00

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Cola kan betraktes som en ganske standard mikser for brennevin som vodka og rom, men det viser seg at det faktisk ikke er en god idé å blande de to.

Mens mange av oss sannsynligvis er klar over farene ved å drikke for mye, har du kanskje ikke tenkt mye på din valgte drink.

Og det viser seg at den stadig populære brennevin blandet med cola kan være ganske skadelig. Beklager å være budbringer av dårlige nyheter.

De fleste av oss vet at cola inneholder koffein - i en standard 330ml boks cola, er det ca 34 milligram koffein, mens diett cola er litt høyere på rundt 46mg - det er mindre enn 63mg du normalt finner i et enkelt skudd av espresso.

Det er imidlertid viktig å påpeke at det er mer sannsynlig at du drikker mer vodka og cola i enn espressoskudd, i en enkelt sittende.

Og for de som liker å blande sprit med koffein, har Centers for Disease Control and Prevention en advarsel for de som liker å blande de to.

Eksperter sier

Ifølge CDC kan forbruker koffein sammen med alkoholen dempe effekten av spriten, noe som betyr at du drikker mer - som de sier det:

"Koffein kan maskere den depressive effekten av alkohol, noe som gjør at de som drikker føler seg mer våken enn de ellers ville. Som et resultat kan de drikke mer alkohol og bli mer svekket enn de skjønner, noe som øker risikoen for alkoholrelatert skade."

Ikke ideelt.

Dusjen gjør deg raskere full

Ikke bare det, men en studie fra 2007 fra University of Manchester, Department of Postgraduate Medicine and Dentistry, fant at boblene i drikken din kan få deg til å absorbere alkoholen raskere.

Forskerne sammenlignet hvor lang tid det tok å absorbere alkoholen, for ren vodka, vodka blandet med vann og vodka blandet med vann med bobler.

Studien fant at sprit blandet med enten det stille eller glitrende vannet hadde en raskere absorpsjonshastighet for nesten alle - og at to tredjedeler absorberte alkoholen med kullsyreblanderen raskere enn den stille.

I mellomtiden advarer Princeton University om at i noen mennesker øker karbondioksidet i brus - som cola - trykket i magen og tvinger alkohol ut gjennom magesekken inn i blodet.

Så hvis du drikker vodka blandet med cola, kan det være på tide å revurdere det.

Kilde: LadBible