Ekspert forklarer: Slik lagrer du brød for å få det til å vare lenger

26/05/2024 13:00

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Best før-datoen kan lett overskrides i mange tilfeller!

Brød er en uunnværlig del av de fleste husholdningers måltider, men dessverre havner en betydelig mengde brød i søpla.

Sophie Trueman, matsvinnekspert i Too Good To Go, påpeker at rundt 4,3 prosent av brødet som kjøpes kastes årlig. Hvordan vi oppbevarer brød spiller en avgjørende rolle for å redusere dette avfallet.

Her er noen tips om hvordan du best kan lagre brød slik at det varer lenger.

Stofposer

Ifølge Sophie Trueman er stoffposer den optimale måten å oppbevare brød på, da de bidrar til å bevare brødets egenskaper bedre.

Stoffposer tillater en naturlig luftsirkulasjon som bevarer brødets friskhet ved å la det puste. Metoden forhindrer at brødet blir klissete eller mister sprøheten.

Det er imidlertid viktig å merke seg at når brødet mister fuktighet, kan det bli tørt.

Potet

Å legge en potet i stoffposen sammen med brødet kan forlenge holdbarheten. Poteten bidrar til å holde på fuktigheten og forhindrer at brødet blir for tørt.

Sophie Truman understreker viktigheten av å ikke oppbevare nybakt brød i en lufttett pose, da det må kunne puste.

Å bruke en brødkurv eller stoffpose ved romtemperatur er den optimale løsningen.

Bruk alle sansene dine

Sophie Truman oppfordrer til alltid å bruke sansene før du spiser brødet for å sikre at det fortsatt er egnet til konsum.

En visuell inspeksjon av brødet kan avsløre tegn på mugg eller uønskede endringer.

Derfor må du bruke luktesansen til å lukte om brødet er ferskt, noe som er en indikasjon på kvaliteten på brødet.

Skap en bærekraftig brødopplevelse

For de som ønsker å ta ytterligere skritt mot bærekraft, er det verdt å vurdere å bake brød hjemme.

Dette gir ikke bare kontroll over ingrediensene, men det sikrer også friskhet og minimalt med avfall.

Å dele overflødig brød med naboer eller venner er en annen fin måte å redusere avfall og spre gleden av hjemmelaget brød.