Ekspert forklarer: Slik lagrer du ost for å få den til å vare lenger

20/06/2024 23:00

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det må gå i kjøleskapet, ja, men det er ikke nok.

Ost er en stift på mange menneskers handlelister, men få vet hvordan de skal lagre det riktig.

Det skriver Express.

Meieriproduktet er bestemt til å bli lagret i kjøleskapet, men selv da kan det bli foreldet og muggent.

Kjølige, mørke steder

Mens noen former for mugg gir en unik smak for å velge ostevarianter, er det frustrerende å oppdage at de vokser uoppfordret.

Når det er sagt, har en meieriekspert hevdet at det er enkelt å holde alt fra cheddar til brie på sitt beste både før og etter at det er pakket ut.

"Ost holder seg ferskere lenger når den oppbevares på kjølige, mørke steder, borte fra fuktighet, men med god plass til å puste," sa en ekspert fra Modern Milkman, og la til:

"Ulike varianter av ost krever forskjellige lagringsmetoder, men den beste måten å lagre ost på er å pakke den inn og legge den i kjøleskapets grønnsaksskuff."

Er det en grønnsak?

Den bør imidlertid ikke oppbevares i originalemballasjen eller plastfolie for den saks skyld.

I stedet bør all ost fjernes og byttes ut med noe litt mer pustende. The Modern Milkman blogger forklarte:

– Vi anbefaler å ta den ut av emballasjen med en gang du kommer hjem. Plast kan kvele og endre smaken på osten din. Det kan også utgjøre en risiko for små mengder mikroplast i maten.

Vokspapir er et flott alternativ, men bakepapir vil fungere like bra og til en brøkdel av prisen.

Bare kutt av en del av papiret og brett det rundt osten som om du pakker inn en gave. Osteeksperten foreslo å bytte innpakning av og til for å opprettholde et bakteriefritt miljø og "holde osten friskere lenger".

Så lenge holder det

Papirinnpakket ost bør oppbevares i kjøleskapet mellom 5-8C.

Den "mørke, luftige og konsekvent kule" hyllen kjent som grønnsaksskuffen er det perfekte stedet for slike meieriprodukter, ifølge Modern Milkman.

Med riktig lagring kan holdbarheten til ost spenne over opptil tre måneder for parmesan og seks til åtte uker for Cheddar.

Gouda kan holde fire til seks uker etter åpning, blåmuggost og brie i to til tre uker, og fersk mozzarella i seks til åtte dager etter åpning. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.