Det er ingen regler for hvordan du skal ordne kjøleskapet ditt. Likevel er de fleste enige om at den nederste skuffen er for grønnsaker, og at for eksempel melkekartonger og dressinger skal stå i kjøleskapsdøren.
Men ifølge forfatter og rengjøringsekspert Lynsey Crombie plasserer de fleste mange av dagligvarene sine på feil sted i kjøleskapet, og i verste fall kan dette føre til ødelagt mat.
Det har hun forklart til det britiske TV-programmet This Morning.
Grønnsaksskuffen er ikke for grønnsaker
Mange omtaler skuffen nederst i kjøleskapet som grønnsaksskuffen, men spør du Crombie er det misvisende. Skuffen skal ikke nødvendigvis brukes til grønnsaker.
Dette er fordi skuffen, på grunn av sin plassering i bunnen av kjøleskapet, ofte er det kaldeste stedet i kjøleskapet, og derfor bør du oppbevare rått kjøtt og meieriprodukter i skuffen, da det er disse matvarene som må oppbevares. kaldeste.
Skuffen kan imidlertid brukes til grønnsaker om du ønsker det, for i så fall er grønnsakene avskåret fra resten av maten og risikerer på den måten ikke å trekke til seg smak, men i så fall bør rått kjøtt og meieriprodukter minst legges på nederste hylle.
Ost og pålegg skal plasseres høyt
Bunnen av kjøleskapet er kaldest fordi varm luft stiger oppover, og derfor er den øverste hyllen i kjøleskapet ofte varmest.
Crombie mener derfor at ting som tåler høyere temperatur bør oppbevares på denne litt mindre kalde hyllen; som ost og kjøttpålegg.
Ingen melk i døren
Selv om den øverste hyllen i kjøleskapet ofte er den varmeste, er det ett sted som er enda varmere; nemlig døren.
Derfor bør du ifølge eksperten aldri legge melkeprodukter inn døra, da du risikerer at for eksempel åpen melk blir raskere dårlig hvis den blir stående i den mindre kalde kjøleskapsdøren.
«Du burde virkelig legge melken din i den kaldeste delen av kjøleskapet [...]», forklarte Crombie og utdypet det faktum at den som nevnt er nederst i kjøleskapet.
Kjøleskapsdøren egner seg derimot til for eksempel dressinger og andre ting som bedre tåler litt høyere temperatur.
Det må imidlertid tas i betraktning at alle kjøleskap er forskjellige og kule forskjellig, og at disse reglene derfor kun er tommelfingerregler som gjelder i de fleste kjøleskap.