Er det sant? Kan mørk sjokolade virkelig være sunt?

29/04/2024 14:39

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du elsker mørk sjokolade, les videre her.

Er du også glad i mørk sjokolade? Det er du isåfall ikke alene om. Mange er begeistret for smaken og ser det også som et pluss at inntak av mørk sjokolade også skal være bra for helsa.

Men er det sant? Jason Vishnefske fra Santa Barbara Chocolate bringer klarhet til emnet. Det skriver The Mirror

På den positive siden inneholder mørk sjokolade flere gode ting. Mørk sjokolade er full av noe som kalles flavanoler, som er antioksidanter som kan være bra for hjertet og hjernen.

I tillegg inneholder mørk sjokolade også viktige mineraler som jern og magnesium. 

Ifølge Vishnefske kan antioksidantene i mørk sjokolade bidra til å bekjempe både oksidativt stress og betennelser, som kan skade hjertet.

Det hele høres veldig bra ut, men det er dessverre en hake. Mørk sjokolade inneholder også mye kalorier og fett. Å spise for mye av det kan føre til vektøkning og andre helseproblemer.

Vishnefske forklarer: "Selv om mørk sjokolade inneholder gode næringsstoffer, er den fortsatt høy i fett, sukker og kalorier."

Noen eksperter mener også at studiene som har forsøkt å bevise at mørk sjokolade er sunt ikke har vært store nok til å virkelig bevise noe. 

Så er mørk sjokolade sunt eller usunt? Vishnefske mener: "Det er fortsatt ikke avgjort, men bevisene tyder på at mørk sjokolade kan være en antioksidantrik snack når den nytes med måte som en del av et balansert kosthold."

Neste gang du vurderer en bit mørk sjokolade, husk at selv om det kan være godt i små mengder, er det ikke en mirakelkur. Alt med måte!

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.