Få vet: Her er trikset som sikrer sprø pommes frites – hver gang!

30/04/2024 18:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hemmeligheten til å oppnå perfekt sprø og vakkert gylne pommes frites er et enkelt, men effektivt triks med bare tre ingredienser.

Her er en detaljert oppskrift på sprø pommes frites, som minner om de vi liker på de beste gatekjøkkenet.

Hemmeligheten til å oppnå perfekt sprø og vakkert gylne pommes frites er enkel, med bare noen få ingredienser.

Dette lille kjøkkenhakket vil garantert imponere og kan godt bli din favorittmetode.

Du trenger bare tre ingredienser, nemlig:

  • Poteter

  • Vann

  • Eddik

Start prosessen med å skrelle potetene og skjære dem i staver av ønsket størrelse som du vanligvis ville gjort. Forbered deretter en stor bolle fylt med kaldt vann og tilsett litt eddik i vannet.

Legg de kuttede potetene i denne eddik-vannblandingen og la dem stå i ca 20 minutter; dette trinnet hjelper til med å fjerne overflødig stivelse fra potetene og bidrar til den endelige sprøheten.

Foto: Pinterest

Når potetene er bløtlagt, må de rennes av og tørkes helt.

Dette er viktig for å sikre at de blir så sprø som mulig når de stekes.

Varm så oljen i en frityrgryte til 150 grader celsius og stek dem først i 4-5 minutter.

Ta så opp kurven, la oljen varme opp til 180 grader celsius, og stek potetene en gang til i 4-5 minutter til, avhengig av hvor tykke potetskivene dine er.

For å oppnå de sprøste resultatene er det lurt å velge en type potet som naturlig inneholder mindre stivelse. Dette lille trikset, anerkjent og anbefalt av medlemmene av The Precuts - Recipes group, vil utvilsomt gjøre pommes fritesen din til en favoritt til ethvert måltid.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.