Frappe, Freddo Espresso eller Freddo Cappuccino? Denne iskaffen er den sunneste

22/05/2024 06:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hver kaffetype byr på sin egen unike smak og opplevelse, men det er viktig å ta hensyn til både energiinnhold og potensielle effekter på velvære når du velger sommerkaffen. Det er stor forskjell på hvordan de påvirker helsen din.

Når sommerens hetebølger ruller inn, endres kaffevanene våre ofte for å tilpasse seg de stigende temperaturene.

Det tunge, varme brygget som vi nyter i de kjøligere månedene gir plass til lettere og mer forfriskende versjoner om sommeren.

Iskaffe er en favoritt blant mange, ikke bare for sine kjølende egenskaper, men også for sin evne til å levere en velsmakende og delikat opplevelse.

Fra den klassiske iskaffen til mer utsøkte oppfinnelser som frappe, freddo espresso og freddo cappuccino, sommeren tilbyr en perfekt mulighet til å utforske og nyte de mange versjonene av kaffe. Det skriver Madata.

Hver kaffetype byr på sin egen unike smak og opplevelse, men det er viktig å ta hensyn til både energiinnhold og potensielle effekter på velvære når du velger sommerkaffen.

Det er stor forskjell på hvordan de påvirker helsen din.

Freddo Cappuccino: En moderne klassiker

Med røtter tilbake til 1600-tallet, er Freddo cappuccino elsket for sin rike smak av espressokaffe, sukker og skummet melk. Denne drinken er imidlertid ikke det sunneste alternativet med over 100 kalorier og omtrent 1 gram fett per porsjon, samt ekstra kalorier fra sukker.

Populariteten skyldes dens milde og lette natur sammenlignet med tradisjonell frappe, men den er fortsatt en kaloribombe, og derfor ikke et opplagt valg hvis du er på diett.

Frappe: En favoritt

Frappe stammer fra et tilfeldig eksperiment i 1957, og er en sterk utfordrer med sin enkle blanding av kaffe, sukker, vann, isbiter og melk.

Uten sukker og melk inneholder den ingen kalorier eller fett, men tilsetning av disse ingrediensene kan raskt øke kaloriinnholdet.

Til tross for sin stimulerende effekt, er den kjent for å være "tung" på magen.

Fredo Espresso: Den sterke stimulansen

Fredo espresso tilbyr en sterk kaffeopplevelse med en potensiell koffeinmengde på opptil 80 mg per glass.

Det er et sunnere alternativ blant de sterke kaffene, spesielt hvis den nytes uten sukker.

Fredoccino og Frappuccino: Dessert i en kopp

Både freduccino og frappuccino er kaloritunge drinker som nærmer seg dessertkategorien.

Med et kaloriinnhold som kan overstige 500, samt et høyt fettinnhold, er de det minst sunne valget.

Konklusjon

Mellom de klassiske valgene er fredo espresso det sunneste valget for daglig nytelse, spesielt hvis den drikkes uten tilsatt sukker.

Den filtrerte espressoen og fraværet av melk gjør det til et bedre alternativ for de som ønsker å nyte kaffe uten å ofre helsen.

For de som ønsker en sjelden godbit, kan en frappe ved spesielle anledninger også passe.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.