En enkel airfryer-oppskrift vil gi deg vann i munnen.
Akkurat nå leser andre
Airfryeren har blitt en fast del av kjøkken i hele landet. Kjøkkenapparatet sto øverst på utallige nordmenns ønskelister til jul, og i dag vil sikkert mange betegne det som uunnværlig.
Og skulle du være blant dem som eier en airfryer, er det god grunn til å spisse ørene.
En ny og økonomisk oppskrift på airfryeren har fått gjennomslag blant kokkeentusiaster som vil ha sprø poteter uten bryet med å skrelle og tilberede ferskpoteter.
Express.co.uk deler det gjennom matekspert Katy Kicker.
Ifølge mateksperten kan du oppnå perfekte resultater med hermetiske poteter, som er både raske og enkle å tilberede:
«Det er ideelt hvis du ikke har lyst til å skrelle ferske poteter og tilberede dem selv eller bare vil ha en superrask siderett som kan tilberedes på sekunder,» sier hun og legger til:
«Denne oppskriften tar bare sekunder å tilberede, og du vil bli overrasket over resultatene du kan oppnå».
Dette trenger du
-
En boks hermetiske poteter eller glasspoteter (ca. 570 g, 350 g etter avtømming)
-
Salt og pepper
-
Tørket persille
-
Spray med vegetabilsk olje
-
Hvitløkspulver
-
Paprika og rosmarin (valgfritt)
Slik gjør du det
-
Før du skal steke potetene, må de tømmes fra boksen og skylles flere ganger for å fjerne eventuelle rester. Skjær større poteter i to eller tredjedeler for å sikre at alle har samme størrelse. Etter at potetene er kuttet, tørk dem med et rent håndkle.
-
Drypp dem med vegetabilsk olje for å belegge huden og krydre rikelig med salt og pepper etter smak. Det er viktig å ikke tilsette de andre krydderne på dette tidspunktet.
-
Ha de saltede potetene over i en ren airfryer-kurv og stek i 12 minutter ved 180°C.
-
Dryss deretter over en kvart teskje tørket persille, hvitløkspulver og valgfri paprika eller rosmarin.
-
Ringle over litt mer matolje og rist airfryer-kurven for å dekke potetene med krydder.
-
Sett deretter kurven tilbake i airfryeren og stek i ytterligere 10 minutter ved en høyere temperatur på 200 °C.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!