Det er mange nordmenn som elsker havregrøt, og det finnes mange tips for å lage den perfekte havregrøten. Hos det finske mediet MTV Uutisets er det tidligere gitt råd om hvordan man kan få det beste ut av tradisjonell havregrøt.
For å gjøre havregrynene så næringsrike som mulig kan du tilsette sunne ingredienser som bær eller nøtter. Om høsten må epler sies å være et uunnværlig tillegg til grøten din.
Slik bruker du epler i havregryn
Denne høsten har mange danskers hager bugnet av epler, som har blitt brukt til blant annet paier og saft. Epler passer også perfekt til havregryn om morgenen.
Det er flere måter å lage slike havregryn på. Et alternativ er å steke epleterningene i en panne, krydre dem med for eksempel kanel og honning og så legge dem i grøten. Du kan også rive eplene rett ned i grøten og la det hele surre stille til det er ferdig.
Har du allerede laget eplejuice kan du bruke den som væske til havregrynene og toppe frokosten med ferske eller stekte eplebiter.
Bakte epler med havregryn
Arja Elina Laine har tidligere delt en oppskrift på havregrøt med eple med det finske mediet Myllyn Parhaas. Denne oppskriften er perfekt for en frokost som kan ta litt tid å tilberede.
Ingredienser:
6 dl havregryn
1,5 l melk (eller vann)
2-4 ss honning
1 teskje salt
4 epler i terninger
Sånn gjør du:
Ha halvparten av havregrynene i en smurt, stor ildfast form, tilsett epleterningen og honningen, og dekk med resten av havregrynene. Hell melk (eller vann) over og smak til med salt om ønskelig.
Stek grøten på nederste rille i 175 grader varm ovn i 1-1,5 time eller på lavere temperatur lenger. La grøten hvile et øyeblikk etter steking. Server med kanel, sukker og melk.