Forside MAT Glem koking! Denne geniale metoden gir deg maiskolber som smaker...

Glem koking! Denne geniale metoden gir deg maiskolber som smaker som på restaurant!

Glem koking! Denne geniale metoden gir deg maiskolber som smaker som på restaurant!
foto: Shutterstock

De fleste koker mais. Men visste du at det faktisk ødelegger smaken? Slik lager du sprø, søte og nydelige maiskolber med bare to ingredienser – og null vann.

Lige nu læser andre

Maiskolber er en evig sommerfavoritt – søte, smøraktige og perfekte til grillmat. Men sannheten er at mange lager dem helt feil. Ved å koke maisen mister du både smak og tekstur. Den blir rett og slett… tam.

Men nå går en enkel ovnsmetode viralt – og det med god grunn. Den gir deg mais med skikkelig “grill-feel”, akkurat som den du får på restaurant. Og ja – du trenger bare to ingredienser.

Fra kokt til karamellisert
Matblogger Eb Gargano fra Easy Peasy Foodie forklarer hvorfor hun aldri koker mais lenger:
“Elsker du maiskolber? Da kommer du til å elske denne ovnsbakte versjonen! Den er superenkel, men smaker himmelsk.”

Læs også

Hemmeligheten? Droppe vannet og bruke ovnen i stedet.

Når du koker mais, trekker sødmen og smaken ut i vannet. Men hvis du baker dem med litt salt og olje, skjer det motsatte: Smaken konsentreres. Saltet trekker ut fuktighet, oljen hjelper til med karamellisering – og resultatet er sprø, saftige kolber med masse karakter.

Slik gjør du det:

Du trenger (til fire personer):
– 4 maiskolber
– 2 ss olivenolje
– 1 ss salt

Slik går du frem:

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Del kolbene i to hvis du vil ha mindre biter.

  3. Bland olje og salt i en bolle. Gni blandingen godt inn i hver kolbe.

  4. Legg dem på et bakebrett med godt mellomrom. Ikke la dem ligge oppå hverandre – da blir de dampet, ikke stekt.

  5. Stek i ca. 15 minutter. Snu dem etter 10 minutter for jevn farge og sprøhet.

Ferdig!

Perfekt tilbehør – helt uten grill
Denne metoden tar bare 5 minutter å forberede og funker like godt til hverdags som til helgekos. Den er også perfekt om du ikke har grill – for resultatet blir likevel ristet, karamellisert og fylt med smak.

Så neste gang du planlegger middag: Drop kokingen. Sleng maisen i ovnen – og gjør dem til en ekte stjerne på tallerkenen.

Du kommer aldri til å koke mais igjen.

Oppskriften er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også

Ads by MGDK