Maiskolber er en evig sommerfavoritt – søte, smøraktige og perfekte til grillmat. Men sannheten er at mange lager dem helt feil. Ved å koke maisen mister du både smak og tekstur. Den blir rett og slett... tam.
Men nå går en enkel ovnsmetode viralt – og det med god grunn. Den gir deg mais med skikkelig "grill-feel", akkurat som den du får på restaurant. Og ja – du trenger bare to ingredienser.
Fra kokt til karamellisert
Matblogger Eb Gargano fra Easy Peasy Foodie forklarer hvorfor hun aldri koker mais lenger:
"Elsker du maiskolber? Da kommer du til å elske denne ovnsbakte versjonen! Den er superenkel, men smaker himmelsk."
Hemmeligheten? Droppe vannet og bruke ovnen i stedet.
Når du koker mais, trekker sødmen og smaken ut i vannet. Men hvis du baker dem med litt salt og olje, skjer det motsatte: Smaken konsentreres. Saltet trekker ut fuktighet, oljen hjelper til med karamellisering – og resultatet er sprø, saftige kolber med masse karakter.
Slik gjør du det:
Du trenger (til fire personer):
– 4 maiskolber
– 2 ss olivenolje
– 1 ss salt
Slik går du frem:
Sett ovnen på 200 grader.
Del kolbene i to hvis du vil ha mindre biter.
Bland olje og salt i en bolle. Gni blandingen godt inn i hver kolbe.
Legg dem på et bakebrett med godt mellomrom. Ikke la dem ligge oppå hverandre – da blir de dampet, ikke stekt.
Stek i ca. 15 minutter. Snu dem etter 10 minutter for jevn farge og sprøhet.
Ferdig!
Perfekt tilbehør – helt uten grill
Denne metoden tar bare 5 minutter å forberede og funker like godt til hverdags som til helgekos. Den er også perfekt om du ikke har grill – for resultatet blir likevel ristet, karamellisert og fylt med smak.
Så neste gang du planlegger middag: Drop kokingen. Sleng maisen i ovnen – og gjør dem til en ekte stjerne på tallerkenen.
Du kommer aldri til å koke mais igjen.
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!