Lag spansk-inspirert avokadotoast med chorizo og tomater med denne enkle oppskriften fra Gordon Ramsay.
Avokadotoast med chorizo og tomater
Ingredienser:
Til chorizoblandingen:
Olivenolje
170 g spansk chorizo, kuttet i små terninger
½ liten gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 kopp cherrytomater, delt i to
Kyllingkraft
Sherryeddik
Frisk persille, hakket
Til servering:
1 moden avokado, i tynne skiver, med litt salt og sitronsaft
2 tykke skiver surdeigsbrød, ristet i panne med smør
Frisésalat, vendt i olivenolje, salt og litt sherryeddik
Lagret Manchego-ost, høvlet
Fremgangsmåte:
Stek chorizoen:
Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett chorizoen og stek til kantene er sprø.Tilsett løk og hvitløk:
Skru ned varmen til middels. Tilsett løk og stek til den er blank. Ha deretter i hvitløken og la den surre til den dufter godt.Blister tomatene:
Skyv alt til siden av panna og legg tomatene med snittsiden ned. Stek til de begynner å boble og få farge. Samtidig kan du riste brødskivene i en annen panne med litt smør.Lag saus:
Tilsett en skvett kyllingkraft i pannen og la det småkoke til væsken er redusert til omtrent halvparten.Smak til og avslutt:
Krydre med salt og pepper, ta pannen av varmen og rør inn en skvett sherryeddik og mesteparten av persillen.Montering:
Fordel avokadoskivene på det ristede brødet, dryss over litt salt og sitronsaft. Legg på chorizoblandingen og topp med salaten. Høvle over Manchego-ost og pynt med ekstra persille.
Tips: Denne retten passer like godt til helgebrunsj som til en luksuriøs hverdagslunsj – og det beste av alt: den er klar på under 10 minutter!
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!