Gordon Ramsays pølseoppskrift i én panne – lunsj klar på under 10 minutter

12/04/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
Det smaker som en restaurantlunsj, men er lett nok til å lage hjemme – perfekt når du vil imponere uten å bruke mye tid på kjøkkenet.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Lag spansk-inspirert avokadotoast med chorizo og tomater med denne enkle oppskriften fra Gordon Ramsay.

Avokadotoast med chorizo og tomater

Ingredienser:

Til chorizoblandingen:

  • Olivenolje

  • 170 g spansk chorizo, kuttet i små terninger

  • ½ liten gul løk, finhakket

  • 2 hvitløksfedd, finhakket

  • 1 kopp cherrytomater, delt i to

  • Kyllingkraft

  • Sherryeddik

  • Frisk persille, hakket

Til servering:

  • 1 moden avokado, i tynne skiver, med litt salt og sitronsaft

  • 2 tykke skiver surdeigsbrød, ristet i panne med smør

  • Frisésalat, vendt i olivenolje, salt og litt sherryeddik

  • Lagret Manchego-ost, høvlet

Fremgangsmåte:

  1. Stek chorizoen:
    Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett chorizoen og stek til kantene er sprø.

  2. Tilsett løk og hvitløk:
    Skru ned varmen til middels. Tilsett løk og stek til den er blank. Ha deretter i hvitløken og la den surre til den dufter godt.

  3. Blister tomatene:
    Skyv alt til siden av panna og legg tomatene med snittsiden ned. Stek til de begynner å boble og få farge. Samtidig kan du riste brødskivene i en annen panne med litt smør.

  4. Lag saus:
    Tilsett en skvett kyllingkraft i pannen og la det småkoke til væsken er redusert til omtrent halvparten.

  5. Smak til og avslutt:
    Krydre med salt og pepper, ta pannen av varmen og rør inn en skvett sherryeddik og mesteparten av persillen.

  6. Montering:
    Fordel avokadoskivene på det ristede brødet, dryss over litt salt og sitronsaft. Legg på chorizoblandingen og topp med salaten. Høvle over Manchego-ost og pynt med ekstra persille.

Tips: Denne retten passer like godt til helgebrunsj som til en luksuriøs hverdagslunsj – og det beste av alt: den er klar på under 10 minutter!

Oppskriften er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!