Har dere mere i fryseren etter jakta i fjor?
Kjøttet er både mørt og smakfullt, og når det serveres med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær, får du en helhetlig og tradisjonsrik rett som imponerer.
Ingredienser (6 pers.):
2 kg hjortestek
1,5 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
6 stk. einebær
2 stk. gulrot
2 stk. sjalottløk
2,5 dl vann
Fløtegratinerte poteter:
12 stk. potet
1 stk. løk
3 båter hvitløk
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 ss smør
4 dl kremfløte
1 dl revet ost
Stekt sopp:
300 g aromasopp
300 g østerssopp
1 ss olivenolje
1 ss smør
saften av 1 stk. sitron
2 ss finhakket bladpersille
Fremgangsmåte:
Start med å krydre steken godt og la den trekke smak mens den stekes langsomt i ovnen sammen med aromatiske grønnsaker. Et steketermometer gir god kontroll underveis, slik at kjøttet får akkurat den kjernetemperaturen du ønsker – enten du foretrekker det medium eller helt gjennomstekt. Etter steketiden er det viktig å la steken hvile litt før den skjæres opp, slik at saftigheten bevares.
Ved siden av lages fløtegratinerte poteter. Potetskivene legges lagvis med løk og hvitløk, og får putre i fløte til de er myke og gylne på toppen. Om du ønsker en raskere løsning, kan potetene først forkokes i fløten før de gratineres i ovn.
Soppen stekes gyllen og får en frisk finish med sitronsaft og persille rett før servering. Sammen med rørte tyttebær og eventuelt noen sesongens grønnsaker, som brokkoli eller rosenkål, blir dette et festmåltid med kraft, varme og eleganse – perfekt for gjester eller en ekstra spesiell middag hjemme.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!