Nyt de smakfulleste bakte potetene i ditt liv med Jamie Olivers smarte, men enkle matlagingstips, inkludert et livsforandrende tips.
Akkurat nå leser andre
Og selv om du kanskje har laget bakte poteter i årevis og tror du har funnet ut av alt, kan Jamie Olivers triks gjøre potetene dine fra kjedelige til guddommelige.
På nettsiden sin delte superstjernekokken Jamie Oliver hvordan du kan få de «beste bakte potetene» hver gang:
«Selv om bakte poteter er enkle, er det en håndfull små, men viktige detaljer som jeg har plukket opp gjennom hele kokkekarrieren min. Og når de kombineres, gir det deg denne ultimate oppskriften som jeg mener skaper den perfekte bakte poteten.»
Jamies stekte poteter serverer 10 personer som tilbehør, så de er perfekte hvis du skal ha en stor familiemiddag i helgen. Alternativt kan du spare denne oppskriften til jul. Det skriver Express
Ingredienser
- 2,5 kg mellomstore Maris Piper-poteter
- Fire spiseskjeer gåsefett eller usaltet smør
- Olivenolje
- Et helt hvitløksfedd
- En halv bunt frisk salvie (15 g)
Slik gjør du det
1. Samle potetene (helst alle like store – 8 cm) og skrell dem hele. Kok dem i en kjele med kokende saltvann i 15 minutter for å få en skikkelig luftig innmat.
Les også
2. Sil potetene i en sil og la dem damptørke i to minutter. Rist silen forsiktig et par ganger for å gi dem ru kanter. Dette trinnet vil gi deg maksimal overflate og et sprøtt ytre.
3. Ha gåsefettet eller smøret og en spiseskje olje i den største stekepannen. Tilsett potetene, en god klype salt og sort pepper, og vend potetene i oljen og krydderne. Fordel potetene i et enkelt lag, med små mellomrom mellom dem.
4. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet over natten.
På dagen
- Forvarm ovnen til 180 °C/350 °F/gass 4.
- Knus hvitløksfeddene og knus forsiktig hvert uskrelte fedd og ha det i stekepannen – tenk søt, karamellisert hvitløk, som tilfører en mild duft.
- Stek i én time, eller til potetene er sprø og gyllenbrune over det hele.
- Ta stekepannen ut av ovnen.
- Nå kommer det «livsforandrende» trikset: Trykk forsiktig hver potet flat i to med en palettkniv eller potetmoser slik at de presser mot hverandre. Bakeformen din skal se ganske full ut.
- Plukk salviebladene og (viktigst av alt) vend dem med litt olje for en ekstra sprø overflate. Dryss salvien over potetene og stek i ytterligere 20–25 minutter til de er gylne. Server med rikelig med saus sammen med ditt favorittstekkjøtt og grønnsaker.