Kalde dager i vente? Unn deg denne smakfulle butternut squash suppen

12/09/2024 13:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gjør deg klar til å nyte denne retten for de kaldere månedene som kommer.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Har du lagt merke til at morgenene blir kaldere og nettene trekker inn? Med høsten på vei er det ikke rart at vi har lyst på noe varmt og trøstende.

Vel, hvis du ønsker å lage en ny oppskrift, kan det hende vi har den for deg. Denne retten kommer fra Belton Farm og det er deres butternut squash, røde Leicester og chorizosuppe.

Et perfekt solid måltid som du kan ha til lunsj eller middag.

Heldigvis er oppskriften ganske enkel å lage, slik at du ikke kommer til å trene over komfyren hele dagen.

Slik lager du butternut squash og chorizosuppe:

Ingredienser:
  • En middels butternut squash (kutt i to og frø fjernet)

  • Ett hode hvitløk

  • En spiseskje olivenolje

  • 450 g fersk chorizo ​​(fjernet fra innpakningen og finhakket)

  • En stor løk i terninger

  • To stilker selleri, hakket

  • To mellomstore gulrøtter, hakket

  • En liter kyllingkraft

  • Salt og pepper

  • 150g rød fox ost, revet (vist du får tak i, vist ikke kan du droppe den eller bruke eventuelt cheddar)

  • 150 ml matfløte

Metode:

Forvarm først ovnen til 200 grader. Fjern det meste av papirskinnet fra hvitløken og skjær av toppen.

Legg squashen med skinnsiden ned på en stekeplate og legg hodet av hvitløk med snittsiden opp i en av butternut squash-halvdelene. Drypp olivenolje over squash og hvitløk og stek i 30 minutter, eller til squashen er mør.

Mens squashen steker lager du resten av suppen. Tilsett chorizoen i en middels stor kjele på middels høy varme. Stek til den er sprø, ca. 15 minutter. Fjern den sprø chorizoen fra gryten og sørg for å la oljen stå i gryten.

Tilsett løk, selleri og gulrøtter i kjelen og kok til den er myk. Overfør grønnsakene til blenderen din.

Når squashen er stekt, ta den ut av ovnen og la den avkjøles i noen minutter. Når det er kjølig nok til å berøre, skraper du kjøttet og tilsett det i blenderen. Klem de ristede hvitløksfeddene ut av skinnet og tilsett dem også i blenderen.

Tilsett 500 ml av kraften, fløten og Red Fox-osten (eller cheddar) i blenderen og kjør på høy til jevn.

Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett akkurat nok kraft slik at suppen blir så tykk eller tynn som du vil ha den. Smak til suppen med salt og pepper og varm suppen i noen minutter før servering.

Hell suppen i en skål og topp med chorizo-crispies.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!