Klar på under en time: Fløyelsmyke og deilige kanelsnurrer med bare 4 ingredienser

16/06/2025 15:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kanelboller kan se vanskelige ut å lage med sin vridde form, fylte lag og glaserte overflate, men sannheten er at de ikke kunne blitt enklere med denne enkle 30-minutters oppskriften.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kanelboller kan nytes når som helst på døgnet, men uansett når de spises, smaker de alltid best rett fra ovnen. Derfor er det best å bake dem fra bunnen av for å få perfekt søte og saftige boller hver gang.

En matblogger har delt den ultimate oppskriften for nybegynnere på bloggen sin «Chocolate Covered Katie», som hun hevder bare krever fire ingredienser.

Katie sa: «Disse magiske kanelsnurrene tar under en time å lage, fra start til slutt. De blir like myke, smøraktige og deilige som klassiske hjemmelagde kanelsnurrer fra bunnen av, men uten bryderiet og det harde arbeidet. Så hvis du elsker kanelsnurrer, men ikke har tiden og innsatsen det vanligvis krever å bake dem, er denne oppskriften for deg.»

Ifølge matbloggeren er hemmeligheten bak formelen med fire ingredienser å bruke pizzadeig.

Katie hevdet at denne oppskriften fungerer med fullkornspizzadeig og er glutenfri, så det finnes mange alternativer for enhver smak.

Hvordan lage dem
Ingredienser (9–13 snegler)

  • En rull med pizzadeig

  • To spiseskjeer smør, kokosolje eller eplemos (som et fettfattig alternativ)

  • Tre spiseskjeer sukker

  • To eller tre teskjeer malt kanel

Start med å forvarme ovnen til 200 °C, og begynn deretter å lage sneglene. Kjevle ut pizzadeigen på et lett melet underlag.

Den melede overflaten kan lages med alle typer mel – til og med kokosmel, ifølge Katie. Hun foreslo å tilsette mer mel litt om gangen hvis deigen er for klissete til å kjevle ut.

Kjevle den ut til den er litt under en kvart tomme tykk.

I en bolle blander du smør, sukker og kanel til en krem, som deretter smøres jevnt over deigen.

Skjær den i lange, tynne strimler og rull deretter hver strimmel så tett som mulig for å danne det vridde lagmønsteret.

Legg sneglene i en smurt ildfast form og sett dem i den forvarmede ovnen (200 °C). Stek i 20 minutter til de er faste, men fortsatt smøraktige.

Server dem som de er, eller topp dem med en enkel glasur laget av kanelboller:

  • En og en halv kopp melis

  • To til fire spiseskjeer melk

Visp ingrediensene sammen til glasuren er tykk, men løs nok til å dryppe over sneglene med en skje.

Kilde: Express.co.uk.