Kokkens hemmelighet: Dette er grunnen til at du aldri bør bruke melk i eggerøre

28/09/2024 07:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
En kokk avslører nå hvorfor du aldri bør tilsette melk til eggerøre.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Eggerøre, også kjent som eggerøre, er en uunnværlig funksjon på enhver brunsjmeny.

Selv om tilberedningen kan virke enkel, kan det være en utfordring å oppnå den perfekte konsistensen.

En feil bevegelse kan resultere i tørre, gummiaktige egg uten den kremete følelsen. Men frykt ikke, en kokk har forklart en metode for å oppnå perfekt eggerøre hver gang – og det er UTEN melk.

Det skriver Daily Record.

"Aldri tilsett melk til eggerøre - det fortynner smaken og gjør det mer sannsynlig at de blir gummiaktig," sier han og fortsetter:

"Det er alltid smør som gjør det for meg. Pass på at smøret ditt er gyllent, men ikke brunt før du legger til eggene. Hold dem i bevegelse på middels til lav varme."

Og han er ikke den eneste som mener at melk skal stå i kjøleskapet der den hører hjemme.

Kokken Luke Selby, som jobber på en topprestaurant, har sagt at å tilsette melk til eggerøre er en "dødssynd". Han la til: "Det gjør dem bare for vasse."

Hvis du fortsatt er litt forvirret om hvordan du lager de perfekte eggerøre, kan du lære av den verdenskjente kokken Thomas Keller. Han anbefaler å piske eggene med en blender – fremfor å røre dem for hånd – og også sikte dem.

Matelskeren Maxine Sharf delte nylig en video på TikTok der hun forklarte: "Jeg bestemte meg for å lage eggerøre som en Michelin-stjernekokk, så jeg studerte Thomas Kellers metode og prøvde den. Han får deg til å sikte eggene for å bryte dem proteinene og deretter kok dem på svært lav varme med litt crème fraiche tilsatt til slutt."

"Jeg sier deg, de var så kremete og utrolige," la hun til.

Så neste gang du vil unne deg selv og kanskje familien din med eggerøre, husk å utelate melk og stol i stedet på smør når du vil oppnå den perfekte teksturen og smaken. Ha det gøy på kjøkkenet!