Koteletter og grønnsaker i ovn: For alle i familien

22/01/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Sara Johannessen / Matprat
foto: Sara Johannessen / Matprat
Koteletter er en favoritt hos mange, og servert med grønnsaker blir det en komplett middag.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Ved å tilberede retten ferdig i ovnen, får du tid til å dekke bordet og gjøre hverdagsmiddagen litt mer spesiell.

Enkelt, ikke sant?

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 2 stk. persillerot

  • 250 g gulrot

  • 200 g sellerirot

  • 400 g små potet

  • 1 stk. grønn squash

  • 2 ss olivenolje

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 4 stk. kotelett av svin

  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Skrell persillerot, gulrot og sellerirot. Kutt dem i store biter. Del de små potetene i to og squashen i like store biter som de andre grønnsakene.

2. Legg grønnsakene over i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper og blant alt sammen. Sett formen i stekeovnen på 220 °C og stek i ca. 20 minutter.

3. Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem i stekepanne med margarin eller olje i ca. 2 minutter på hver side.

4. Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!