Mestrer du denne retten vil du imponere alle amerikanere

31/01/2025 12:06

Hanne

MAT
foto: Synøve Dreyer / Matprat
foto: Synøve Dreyer / Matprat
Gratinert makaroni og blomkål i en tykk ostesaus kan jo ikke bli feil.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Dette er en ordentlig koserett. Og det er inngangsbilletten til enhver amerikaners hjerte.

Mac ‘n’ cheese kan serveres som selvstendig rett, gjerne med en frisk salat ved siden av.

I USA blir retten ofte servert som tilbehør til stekt biff eller andre kjøttretter.

Du kan gjøre retten litt lettere ved å blande inn mer grønnsaker. Du kan også halvere ostemengden og oppnå et velsmakende resultat.

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 300 g makaroni (ikke hurtigkokt type)

  • 1 stk. blomkål (ca 400g)

  • 2 dl frosne erter

  • 50 g margarin

  • 6 dl melk

  • 50 g hvetemel

  • 150 g revet ost

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 2 båter hvitløk

  • 50 g griljermel eller griljermel

  • 2 ss frisk timian

Fremgangsmåte:

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  2. Del blomkål i små buketter og skjær stilken i biter. Ha blomkål i gryta sammen med makaronien når halve koketiden gjenstår. Ta av 1 dl av kokevannet, og oppbevar dette til senere, og hell av resten av kokevannet.

  3. Smelt margarin i en kjele over svak varme og rør inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at det ikke klumper seg. Kok opp og la sausen koke i noen minutter. Trekk kjelen bort fra varmen og tilsett ost, kokevannet du tok av fra makaronikjelen, salt og pepper.

  4. Ha makaroni og blomkål ostesausen, tilsett erter og ha det hele i en ildfast form. Jevn ut overflaten.

  5. Riv hvitløk på et lite rivjern og bland sammen hvitløk, griljermel og timian. Strø denne blandingen på toppen av pastablandingen.

  6. Sett formen på en rist midt i ovnen på 180 ° C og stek i ca. 20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Professor advarer: Derfor må du ikke varme opp pasta igjen Du kaster mindre mat og sparer penger hvis du varmer opp gårsdagens middag, men ifølge en norsk professor i matsikkerhet kan det være farlig.
I Tyskland lager man potetmos på denne måten: Det smaker bedre enn vår Hvis det er noe tyskerne er gode til, så er det å lage potetmos.