Gresk salat er en enkel, men utrolig smakfull rett som passer perfekt på varme sommerdager.
Den kan nytes alene, gjerne med tzatziki og ferskt brød, eller som et friskt tilbehør til grillmat.
Gårsdagens hjemmelagde youghurt kan med fordel brukes når du lager tzatzikien.
Ingredienser (4 porsjoner):
3 stk. tomat
8 stk. cherrytomat (kan sløyfes)
0,5 stk. rødløk
1 stk. agurk
150 g kalamataoliven eller sorte oliven
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 stk. hjertesalat
1 stk. fetaost (á 150 g)
3 dl tzatziki til servering
Fremgangsmåte:
1. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
2. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.
3. Tilsett olivenolje og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
4. Vask og tørk salaten, riv den i grove biter og anrett på et stort fat.
5. Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!