Forside MAT Nordmenns favoritt-salat er tilbake på bordet

Nordmenns favoritt-salat er tilbake på bordet

Nordmenns favoritt-salat er tilbake på bordet
foto: Sara Johannessen / Matprat

Gresk klassiker – frisk som tusan!

Akkurat nå leser andre

Gresk salat er en enkel, men utrolig smakfull rett som passer perfekt på varme sommerdager.

Den kan nytes alene, gjerne med tzatziki og ferskt brød, eller som et friskt tilbehør til grillmat.

Gårsdagens hjemmelagde youghurt kan med fordel brukes når du lager tzatzikien.

Les også

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 3 stk. tomat

  • 8 stk. cherrytomat (kan sløyfes)

  • 0,5 stk. rødløk

  • 1 stk. agurk

  • 150 g kalamataoliven eller sorte oliven

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss tørket oregano

  • 1 stk. hjertesalat

  • 1 stk. fetaost (á 150 g)

  • 3 dl tzatziki til servering

Fremgangsmåte:

1. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.

2. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.

3. Tilsett olivenolje og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.

4. Vask og tørk salaten, riv den i grove biter og anrett på et stort fat.

5. Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Les også

Ads by MGDK