Ny sunn snack: Fjerner søtsuget og hjelper med vektkontroll

08/05/2024 10:00

Sofie

Mat
Sjangerfoto: Shutterstock
Denne snacksen tilfredsstiller sukkertrangen på en sunn måte uten tilsatt sukker.

Er du litt sulten og har lyst på noe godt, men vil fortsatt spise sunt? Så ta en titt på oppskriften på bær-sjokolademousse, som både metter søtsuget og hjelper på vektkontrollen!

Ingrediensene finner du i et hvilket som helst vanlig supermarked, så det er til og med enkelt for deg å handle for å lage denne snacksen hjemme. Det er ikke noe som krever at du f.eks. bor i nærheten av en spesialbutikk eller lignende.

Denne snacksen inneholder mye protein, fiber og næringsstoffer uten tilsatt sukker. Med et slikt balansert mellommåltid forblir blodsukkeret mer stabilt og du unngår å bli urolig av sult om kvelden.

Bærsjokolademousse:

  • 1,5 dl frosne tyttebær (eller blåbær)

  • 1 moden pære (eller banan), skrelt, skåret i skiver og frosset

  • ¾ dl myseproteinpulver med sjokolade eller vaniljesmak (usøtet pulver kan også brukes hvis du foretrekker mindre søtt)

  • 1 ss mørkt eller rå kakaopulver

  • ½ moden avokado eller ½ dl kokoskrem

  • Eventuelt 2 ss plantemelk eller vann

Blend bær og pærebiter samt avokado- eller kokoskrem med en stavmikser til en jevn, halvfrossen masse. Hvis stavmikseren din ikke er så kraftig, tilsett litt væske da det vil gjøre det lettere å få riktig konsistens.

Tilsett protein og kakaopulver og en klype salt og begynn å piske blandingen forsiktig med en elektrisk stavmikser. Pisk i cirka ett minutt til konsistensen blir luftig.

Personlig trener og ernæringsfysiolog Maikki Marjaniemi og instruktør og coach Sohvi Ollila hjelper folk med å nå sine mål, finne treningsglede og realisere de store resultatene små endringer kan gi.

Maikki og Sohvi gir praktiske tips for en sunnere og mer energisk hverdag samt effektiv trening. Det er de som står bak denne oppskriften, som har blitt veldig godt mottatt i Finland – og nå har vi tatt den med til Danmark, så du kan prøve den også.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.