Ostesuppe som overrasker – klar på bare 20 minutter!

24/04/2025 14:01

Hanne

MAT
foto: Anne Mette Autzen / GastroFun
Leter du etter en rask, enkel og smakfull middag i en travel hverdag? Da er denne ostesuppen midt i blinken!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Den er klar på bare 20 minutter og krever få ingredienser – men smaker som noe langt mer avansert.

Og best av alt: Bruker du grønnsaksbuljong, får du en deilig, vegetarisk suppe hele familien vil like.

En kremet og smaksrik hverdagsfavoritt
Ostesuppe høres kanskje mektig og tidkrevende ut, men denne oppskriften er både lett og rask – uten å gå på kompromiss med smaken. Den lages på en mild base av smør og mel, tilsatt buljong, fløte og en raus mengde pikant kremost. Resultatet er en fyldig, fløyelsmyk suppe med dyp smak og akkurat passe krydder fra en klype cayennepepper. Purrene gir god tekstur, og sammen med ostebasen skaper de en varmende rett som passer året rundt.

Slik lager du suppen (4 porsjoner):

Ingredienser:

  • 20 g smør

  • 2 ss hvetemel

  • 1 liter buljong (grønnsaks- eller hønsebuljong)

  • 300 g pikant kremost

  • 1,5 dl matfløte

  • 2 purreløk

  • 1 klype cayennepepper

  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.

  2. Tilsett halvparten av buljongen mens du pisker kraftig, slik at det ikke blir klumper.

  3. Hell i resten av buljongen og rør godt.

  4. Tilsett fløten og la kremosten smelte inn i suppen.

  5. Krydre med cayennepepper, salt og pepper etter smak.

  6. Rens og del purrene på langs, og skjær dem i tynne skiver.

  7. Kok ¾ av purreløken med i suppen. Resten brukes som frisk topping ved servering.

Tips for variasjon og servering
Vil du gi suppen et ekstra løft? Prøv å toppe med stekte pinjekjerner, revet ost, sprø bacon eller ristede sopp. Server med sprøtt brød, grove rundstykker eller en frisk salat med eple og nøtter for et komplett måltid. Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser hvis du ønsker en jevnere konsistens.

Vanlige spørsmål:
Kan suppen lages på forhånd?
Ja! Den holder seg fint i kjøleskapet og varmes raskt opp. Tilsett litt ekstra væske hvis den blir for tykk.

Hvilken kremost bør jeg bruke?
Pikant kremost gir mye smak, men du kan bruke variant med hvitløk, urter eller naturel – alt etter hva du liker.

Kan suppen fryses?
Ja, men rør godt ved opptining. Fløte og ost kan skille seg litt, men smaken forblir god.

En rask, enkel og overraskende god suppe – som garantert blir en ny hverdagsfavoritt!

Oppskriften er hentet fra GastroFun.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!