Pølse pølse pølse - og litt potetsalat

30/05/2025 14:01

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen / Matprat
Pølse er og blir en favoritt – både til grill, tur og raske måltider.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Men med noen enkle grep kan du løfte den fra det klassiske til noe langt mer spennende. I denne varianten kombineres grillpølse med en frisk og sommerlig potetsalat, noe som gir både fylde og friskhet i samme munnfull.

Ingredienser (4 pers.):

  • 4 stk. pølsebrød

  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse

Potetsalat:

  • 200 g nypotet

  • 0,5 stk. avokado i grove biter

  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål

  • 1 dl majones

  • 1 ss seterrømme

  • 1 ss reven frisk pepperrot

  • 2 ss sitronsaft

  • 0,5 ts salt

  • 1 ts kvernet pepper

  • 1 ss søt sennep

  • 1 ts tabasco

  • 2 ss finhakket frisk gressløk

  • 1 ss finhakket frisk dill

  • 4 stk. reddik i tynne skiver

Fremgangsmåte:
Potetsalaten lages ved å koke poteter og blande dem med friske, knasende ingredienser. Den får en lett og kremet konsistens, og smaker ekstra godt når den får trekke smak i kjøleskapet før servering. Litt revet pepperrot gir et lite sting, og reddiker tilfører både farge og sprø tekstur.

Pølsene grilles raskt med noen snitt i skinnet for å få en jevn og fin stekeskorpe. Pølsebrødene kan gjerne varmes litt på grillen for ekstra sprøhet og varme.

Når alt er klart, legges pølsene i lune brød og toppes med den smakfulle potetsalaten. Til slutt drysses det over litt friske urter og tynne skiver av reddik – enkelt, lekkert og full av sommersmak! Dette er streetfood med et friskt og norsk preg.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!