Men med noen enkle grep kan du løfte den fra det klassiske til noe langt mer spennende. I denne varianten kombineres grillpølse med en frisk og sommerlig potetsalat, noe som gir både fylde og friskhet i samme munnfull.
Ingredienser (4 pers.):
4 stk. pølsebrød
4 stk. chilipølse eller annen pølse
Potetsalat:
200 g nypotet
0,5 stk. avokado i grove biter
50 g finsnittet nykål, sommerkål
1 dl majones
1 ss seterrømme
1 ss reven frisk pepperrot
2 ss sitronsaft
0,5 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 ss søt sennep
1 ts tabasco
2 ss finhakket frisk gressløk
1 ss finhakket frisk dill
4 stk. reddik i tynne skiver
Fremgangsmåte:
Potetsalaten lages ved å koke poteter og blande dem med friske, knasende ingredienser. Den får en lett og kremet konsistens, og smaker ekstra godt når den får trekke smak i kjøleskapet før servering. Litt revet pepperrot gir et lite sting, og reddiker tilfører både farge og sprø tekstur.
Pølsene grilles raskt med noen snitt i skinnet for å få en jevn og fin stekeskorpe. Pølsebrødene kan gjerne varmes litt på grillen for ekstra sprøhet og varme.
Når alt er klart, legges pølsene i lune brød og toppes med den smakfulle potetsalaten. Til slutt drysses det over litt friske urter og tynne skiver av reddik – enkelt, lekkert og full av sommersmak! Dette er streetfood med et friskt og norsk preg.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!