Pølser er enkelt å lage – men det er også fort gjort å gjøre feil. Med ett lite triks blir de både saftigere og jevnere stekt.
Unngå tørre og rå pølser med dette enkle grepet
Enten du lager en skikkelig frokost, en digg pølse i brød eller bare steker noen pølser til middag, kjenner du kanskje igjen problemet: Utenpå blir de brune og fine, men inni? Ikke helt gjennomstekt, eller kanskje til og med litt rå. Heldigvis finnes det et superenkelt triks som løser dette.
Trikset? Damp pølsene først!
Matbokforfatter Carla Lalli Music anbefaler å dampe pølsene i litt vann før de går i stekepanna. På den måten blir de forhåndsstekt inni, og du slipper å bekymre deg for om de er ferdige når skinnet har blitt brunt.
Når du steker pølser direkte i panna, er det nemlig fort gjort at utsiden blir ferdig lenge før innsiden. Resultatet? En pølse som ser perfekt ut, men som skuffer når du tar første biten.
Ved å dampe pølsene først, strammer skinnet seg også rundt fyllet, som gjør at de holder formen bedre og ikke sprekker – slik at saften og smaken blir værende inni pølsa, der den skal være.
Slik gjør du det
Legg pølsene i en panne eller gryte med litt vann – bare så vidt de dekkes.
Varm opp til vannet småkoker lett (tar ca. 6–7 minutter).
Når pølsene er ferdig dampet, tøm ut vannet og brun dem i samme panne, gjerne i litt av fettet som har sluppet ut.
Stek over middels varme, og snu pølsene jevnlig til de er gylne og sprø utenpå.
Matentusiastene i Bon Appétit støtter denne metoden, og på Reddit deler flere brukere samme erfaring. En skriver:
"Jeg lar dem småkoke til de er ferdige inni, og bruner dem så i samme panne. Dette lærte jeg av mine tyske besteforeldre."
Resultatet? Perfekte pølser – hver gang
Med denne enkle metoden unngår du både tørre og rå pølser. De blir saftige, jevnt stekte og får akkurat den sprø skorpen du er ute etter.
Så neste gang du har lyst på pølser til frokost eller middag: Prøv å dampe dem først. Du kommer til å kjenne forskjellen – og kanskje får du en ny pølsefavoritt!
Tipset er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!