Lag hjemmelagde maistortilla – de er både glutenfrie, smakfulle og enklere å lage enn du kanskje tror.
Fyll tortillaene med saftig pulled pork og en frisk kålsalat med søt mango for en perfekt kombinasjon av teksturer og smaker.
Ingredienser ( 5 porsjoner):
550 g pulled pork
Maistortilla:
180 g maismel
2 ss romtemperert smør
1 ts salt
1,2 dl vann
Kålsalat:
0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
1 stk. revet gulrot
1 stk. mango , i tynne strimler
1 dl lettrømme
2 ss majones
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ss revet frisk ingefær
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.
(Tips! Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.)
2. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
3. Finsnitt nykål og riv gulrot på et rivjern. Skrell mango og skjær den i tynne strimler.
4. Bland sammen en dressing av rømme, majones, sitronsaft, sukker og revet ingefær. Smak til med salt og pepper. Vend inn grønnsakene.
5. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid kan du lage den selv fra bunnen av.
Anrett myke maistortilla med den friske kålsalaten og saftig pulled pork. Dryss gjerne over grovhakket bladpersille før servering.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!