Disse hurtigstekte sconesene er så enkle å lage og er en deilig hjemmelaget godbit. Perfekt sammen med morgenkaffen.
Akkurat nå leser andre
Den grunnleggende sconesoppskriften er viktig å mestre, da denne lar deg legge til så mange forskjellige smaker – enten de er søte eller salte.
TV-kokken Nigella Lawson har delt sin «grunnleggende» oppskrift hun hevder har «aldri feilet».
Denne oppskriften krever bare fem ingredienser som regnes som stifter i de fleste husholdninger, så det er ingen grunn til å gå i butikkene.
Nigella beskrev oppskriften og sa: «Når jeg sier at disse aldri har mislyktes, mener jeg virkelig det. Jeg har laget akkurat denne i et par tiår nå.
«Forvarm ovnen til 230 til 240 grader – ved 240 grader i den varmeste delen av ovnen, kan det ta så lite som åtte minutter å lage scones.»
Ingredienser (til 10 scones):
-
To kopper selvhevende mel
-
To teskjeer sukker
-
15 ts smør
-
En kopp melk
-
En klype salt
Slik gjør du:
-
Start med å forvarme ovnen til temperaturen som er anbefalt ovenfor før du sikter mel, salt og sukker i en middels bolle og gnir inn smøret med fingertuppene.
-
Lag en «hull» i midten av ingrediensene, og tilsett nesten all melken på en gang. Bruk en kniv og «skjær» melken gjennom melblandingen for å blande til en myk, klissete deig.
-
Tilsett gjenværende melk kun hvis nødvendig for riktig konsistens. Den skal være myk og klissete. Vend så deigen fra bollen over på en lett melet overflate.
-
Elt deigen veldig lett til den er jevn, og trykk den deretter forsiktig og jevnt ut til ca. 2 cm tykkelse.
-
Ikke bruk for mye mel på overflaten, da vil balansen mellom ingrediensene «bli opprørt».
-
Bruk en 5 cm kutter i mel og skjær så mange rundinger du kan fra deigstykket.
-
Legg sconesene ved siden av hverandre i lett smurte 20 cm stekebrett.
-
Elt den gjenværende deigen forsiktig til en rund form igjen – sconesene fra den andre håndteringen blir ikke fullt så lyse som de fra den første.
-
Når du klapper ut deigen, la den være litt tykkere enn første gang. Pensle toppene med ekstra melk og stek i en veldig varm ovn i omtrent åtte til ti, eller til toppene er brune og scones høres hule ut når du banker på dem med fingertuppene.
-
Ikke press sconesene ned. De utvider seg i tillegg til å heve seg og har du for mange på brettet vil gjøre det vanskelig å tilberede scones i midten.
-
Du må tilberede scones ved svært høy temperatur – den varmeste delen av ovnen din vil gi de beste resultatene.
Kilde: Express
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!