Den grunnleggende sconesoppskriften er viktig å mestre, da denne lar deg legge til så mange forskjellige smaker - enten de er søte eller salte.
TV-kokken Nigella Lawson har delt sin "grunnleggende" oppskrift hun hevder har "aldri feilet".
Denne oppskriften krever bare fem ingredienser som regnes som stifter i de fleste husholdninger, så det er ingen grunn til å gå i butikkene.
Nigella beskrev oppskriften og sa: «Når jeg sier at disse aldri har mislyktes, mener jeg virkelig det. Jeg har laget akkurat denne i et par tiår nå.
"Forvarm ovnen til 230 til 240 grader - ved 240 grader i den varmeste delen av ovnen, kan det ta så lite som åtte minutter å lage scones."
Ingredienser (til 10 scones):
To kopper selvhevende mel
To teskjeer sukker
15 ts smør
En kopp melk
En klype salt
Slik gjør du:
Start med å forvarme ovnen til temperaturen som er anbefalt ovenfor før du sikter mel, salt og sukker i en middels bolle og gnir inn smøret med fingertuppene.
Lag en "hull" i midten av ingrediensene, og tilsett nesten all melken på en gang. Bruk en kniv og "skjær" melken gjennom melblandingen for å blande til en myk, klissete deig.
Tilsett gjenværende melk kun hvis nødvendig for riktig konsistens. Den skal være myk og klissete. Vend så deigen fra bollen over på en lett melet overflate.
Elt deigen veldig lett til den er jevn, og trykk den deretter forsiktig og jevnt ut til ca. 2 cm tykkelse.
Ikke bruk for mye mel på overflaten, da vil balansen mellom ingrediensene "bli opprørt".
Bruk en 5 cm kutter i mel og skjær så mange rundinger du kan fra deigstykket.
Legg sconesene ved siden av hverandre i lett smurte 20 cm stekebrett.
Elt den gjenværende deigen forsiktig til en rund form igjen - sconesene fra den andre håndteringen blir ikke fullt så lyse som de fra den første.
Når du klapper ut deigen, la den være litt tykkere enn første gang. Pensle toppene med ekstra melk og stek i en veldig varm ovn i omtrent åtte til ti, eller til toppene er brune og scones høres hule ut når du banker på dem med fingertuppene.
Ikke press sconesene ned. De utvider seg i tillegg til å heve seg og har du for mange på brettet vil gjøre det vanskelig å tilberede scones i midten.
Du må tilberede scones ved svært høy temperatur - den varmeste delen av ovnen din vil gi de beste resultatene.
Kilde: Express
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!