Forside MAT Rask og enkel oppskrift: Scones med 5 ingredienser

Rask og enkel oppskrift: Scones med 5 ingredienser

Rask og enkel oppskrift: Scones med 5 ingredienser
Sjangerfoto: Shutterstock

Disse hurtigstekte sconesene er så enkle å lage og er en deilig hjemmelaget godbit. Perfekt sammen med morgenkaffen.

Akkurat nå leser andre

Den grunnleggende sconesoppskriften er viktig å mestre, da denne lar deg legge til så mange forskjellige smaker – enten de er søte eller salte.

TV-kokken Nigella Lawson har delt sin «grunnleggende» oppskrift hun hevder har «aldri feilet».

Denne oppskriften krever bare fem ingredienser som regnes som stifter i de fleste husholdninger, så det er ingen grunn til å gå i butikkene.

Nigella beskrev oppskriften og sa: «Når jeg sier at disse aldri har mislyktes, mener jeg virkelig det. Jeg har laget akkurat denne i et par tiår nå.

«Forvarm ovnen til 230 til 240 grader – ved 240 grader i den varmeste delen av ovnen, kan det ta så lite som åtte minutter å lage scones.»

Ingredienser (til 10 scones):
  • To kopper selvhevende mel

  • To teskjeer sukker

  • 15 ts smør

  • En kopp melk

  • En klype salt

Slik gjør du:  
  • Start med å forvarme ovnen til temperaturen som er anbefalt ovenfor før du sikter mel, salt og sukker i en middels bolle og gnir inn smøret med fingertuppene.

  • Lag en «hull» i midten av ingrediensene, og tilsett nesten all melken på en gang. Bruk en kniv og «skjær» melken gjennom melblandingen for å blande til en myk, klissete deig.

  • Tilsett gjenværende melk kun hvis nødvendig for riktig konsistens. Den skal være myk og klissete. Vend så deigen fra bollen over på en lett melet overflate.

  • Elt deigen veldig lett til den er jevn, og trykk den deretter forsiktig og jevnt ut til ca. 2 cm tykkelse.

  • Ikke bruk for mye mel på overflaten, da vil balansen mellom ingrediensene «bli opprørt».

  • Bruk en 5 cm kutter i mel og skjær så mange rundinger du kan fra deigstykket.

  • Legg sconesene ved siden av hverandre i lett smurte 20 cm stekebrett.

  • Elt den gjenværende deigen forsiktig til en rund form igjen – sconesene fra den andre håndteringen blir ikke fullt så lyse som de fra den første.

  • Når du klapper ut deigen, la den være litt tykkere enn første gang. Pensle toppene med ekstra melk og stek i en veldig varm ovn i omtrent åtte til ti, eller til toppene er brune og scones høres hule ut når du banker på dem med fingertuppene.

  • Ikke press sconesene ned. De utvider seg i tillegg til å heve seg og har du for mange på brettet vil gjøre det vanskelig å tilberede scones i midten.

  • Du må tilberede scones ved svært høy temperatur – den varmeste delen av ovnen din vil gi de beste resultatene.

Kilde: Express

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Les også

Ads by MGDK