Kombinasjonen av mørk sjokolade, myke marshmallows, sprø rice crispies, søte Dumle-biter, salte pistasjnøtter og syrlige tørkede tranebær skaper en smakseksplosjon. Perfekt som en søt nytelse til kaffen eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.
Denne er enkel å lage, og i tillegg ser den gøy ut.
Ingredienser:
150 g smør
3 ss lys sirup
400 g sjokolade
1 pk mini marshmallows (à 150 g), eventuelt store marshmallows
30 g rice krispies
1 pk dumle sjokolade (à 120 g)
150 g pistasjnøtter
80 g tørkede tranebær
eventuelt 1 ss kakestrøssel til pynt
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør og sirup i en liten kjele.
2. Knekk sjokoladen i mindre biter. Trekk kjelen av platen og ha i sjokoladen. La den stå i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
3. Kle en liten form med bakepapir (ca. 20x20 cm).
4. Bland sammen marshmallows, rice crispies, dumle - delt i to, grovhakkede pistasjenøtter og tranebær i formen. Dersom du bruker store marshmallows kan du klippe eller kutte dem i mindre biter. Obs! Sett gjerne litt til side av hver ting slik at du kan drysse over noe som pynt.
5. Rør sjokoladeblandingen sammen, og se til at all sjokoladen har smeltet.
6. Hell sjokoladeblandingen over i formen og rør litt med en skje slik at sjokoladen renner godt ned mellom alle godsakene.
7. Dryss over litt til pynt. Du kan også pynte med litt kakestrø om du vil!
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!