Rub: Gjør kjøttet til ditt helt eget!

23/01/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen / Matprat
foto: Mari Svenningsen / Matprat
En allsidig og smakfull miks som garantert løfter grillmåltidet!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Denne krydderblandingen er perfekt som rub til Texas-spareribs, men passer også utmerket til annet svinekjøtt eller kylling på grillen.

Denne oppskriften gir cirka 6 dl rub. Oppbevar krydderblandingen i et glass med lokk eller en lufttett boks, og bruk den i løpet av sommeren. Den passer spesielt godt til spareribs, pulled pork og andre svinestykker, men er også fantastisk på kylling!

Ingredienser:

  • 125 g brunt sukker

  • 160 g sukker

  • 50 g paprikapulver

  • 25 g hvitløkspulver

  • 75 g salt

  • 25 g malt sort pepper

  • 10 g malt ingefær

  • 15 g løkpulver

  • 7 g malt spisskummen

  • 4 g chipotle chilipulver

Fremgangsmåte:

  1. Bland ingrediensene til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.

  2. Hell over på glass med tettsluttet lokk.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!