Sachertorte: vi feirer denne kakeskaperens fødselsdag

19/12/2024 12:00

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen / Matprat
foto: Mari Svenningsen / Matprat
Kaken er fortsatt en av de mest kjente kulinariske spesialitetene fra Wien.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det var konditoren Franz Saher ( født 19. desember 1816 i Wien) som kreerte sachertorten allerede i 1832, på oppdrag fra fyrst Klemens von Metternich. Oppskriften har helt sikkert endret seg i tidens løp, men denne oppskriften er helt super.

I tillegg har du kanskje litt Delfia-kokosfett til overs etter Delfiakaken, så det er bare å bruke den opp!

Ingredienser:

  • 250 g smør

  • 250 g sukker

  • 6 stk. egg

  • 150 g kokesjokolade

  • 0,5 dl sterk kaffe

  • 150 g kavring

  • 150 g mandler

  • ca. 2 dl aprikossyltetøy

  • 50 g kokosfett (delfiafett)

Fremgangsmåte:

1. Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og visp inn én og én eggeplomme i blandingen.

2. Smelt sjokolade i kaffe over vannbad (i en skål over varmt vann)

3. Mal kavring og mandler. Vend vekselvis mandelblanding og sjokolade inn i røren.

4. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og vend dem forsiktig inn i røren.

5. Fordel røren i to former (16 cm i diameter) og stek ved 170 °C i 45-50 minutter. Avkjøl kakene på rist.

6. Fordel aprikossyltetøyet over den ene kaken og legg den andre oppå. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad og glaser kaken. La glasuren stivne og pynt med tynne strimler av aprikos eller sjokoladefigurer.

Server med pisket krem.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Dette er de 5 verste strømtyvene hjemme Pass på at du ikke lar de verste strømtyvene i hjemmet tappe deg for penger.
Hemmeligheten bak en saftig og smakfull sjokoladekake: Dette utgjør forskjellen En saftig sjokoladekake trenger egentlig ikke mye for å oppnå den perfekte konsistensen. Det handler om de riktige ingrediensene under baking.