Det var konditoren Franz Saher ( født 19. desember 1816 i Wien) som kreerte sachertorten allerede i 1832, på oppdrag fra fyrst Klemens von Metternich. Oppskriften har helt sikkert endret seg i tidens løp, men denne oppskriften er helt super.
I tillegg har du kanskje litt Delfia-kokosfett til overs etter Delfiakaken, så det er bare å bruke den opp!
Ingredienser:
250 g smør
250 g sukker
6 stk. egg
150 g kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe
150 g kavring
150 g mandler
ca. 2 dl aprikossyltetøy
50 g kokosfett (delfiafett)
Fremgangsmåte:
1. Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og visp inn én og én eggeplomme i blandingen.
2. Smelt sjokolade i kaffe over vannbad (i en skål over varmt vann)
3. Mal kavring og mandler. Vend vekselvis mandelblanding og sjokolade inn i røren.
4. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og vend dem forsiktig inn i røren.
5. Fordel røren i to former (16 cm i diameter) og stek ved 170 °C i 45-50 minutter. Avkjøl kakene på rist.
6. Fordel aprikossyltetøyet over den ene kaken og legg den andre oppå. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad og glaser kaken. La glasuren stivne og pynt med tynne strimler av aprikos eller sjokoladefigurer.
Server med pisket krem.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!