Skau-kebab – Perfekt turmat på under 20 minutter

09/06/2025 14:01

Hanne

MAT
foto: Aina C. Hole / Matprat
Med saftig kjøtt, sopp, krydder og frisk yoghurt i lommevennlig pitabrød er dette en sikker vinner for både små og store turgåere.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Få ting smaker bedre enn et godt måltid ute i naturen, og denne raske og smakfulle kebaben gir deg både energi og godt humør – enten du er på fjelltur, i skogen eller bare nyter hagen.

1. Du er alltid sikret mat – uansett hvor du er
Når du er ute på tur, spesielt i naturen, er det ikke alltid tilgang til kafeer eller butikker. Med matpakke i sekken slipper du å være avhengig av å finne et sted å kjøpe noe – du har det du trenger, når du trenger det.

2. Det er rimeligere enn å kjøpe mat underveis
Å kjøpe ferdigmat eller spise ute blir fort dyrt, spesielt om du er flere på tur. En hjemmelaget matpakke koster mindre og gir ofte mer mat for pengene.

3. Du har full kontroll på innholdet
Med matpakke velger du selv hva du vil spise – både med tanke på smak, allergier og næringsinnhold. Du kan lage noe sunt og mettende som gir energi gjennom hele turen.

4. Du sparer tid
Du slipper å bruke tid på å lete etter mat underveis. I stedet kan du bare finne et fint sted å sette deg og nyte måltidet med én gang sulten melder seg.

5. Matpausen blir en del av opplevelsen
Det å ta en pause ute i det fri, gjerne med utsikt, fuglekvitter og frisk luft, gjør at maten smaker ekstra godt. Det gir også mulighet til å roe ned, nyte naturen og være til stede i øyeblikket.

6. Du holder energien og humøret oppe
Sult og lavt blodsukker kan gjøre både barn og voksne grinete og slitne. En god matpakke sørger for stabilt energinivå og bidrar til en hyggeligere tur for alle.

7. Mindre matsvinn og mindre avfall
Ved å pakke maten i gjenbrukbare bokser og flasker, kan du redusere både matsvinn og søppel i naturen. Det er bra for både deg og miljøet.

En enkel matpakke med for eksempel grove brødskiver, frukt, grønnsaker og litt snacks er gull verdt – og kan gjøre hele turen bedre!

Ingredienser ( 2 pers.):
200 g benfritt lammekjøtt i strimler

  • 1 ss margarin

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 0,5 stk. finhakket rød chili

  • 100 g kantarell eller annen sopp

  • 2 stk. vårløk i strimler

  • 2 stk. fullkorn pitabrød

  • ca. 3 ss yoghurt naturell

Fremgangsmåte:

  1. Stek kjøttet: Varm opp margarin i en panne og brun kjøttstrimlene sammen med ønsket krydder, hvitløk og chili i 2–3 minutter på middels varme.

  2. Tilsett sopp: Ha i kantarellene og stek videre i cirka ett minutt til soppen får litt farge og smakene blandes.

  3. Topp med vårløk: Vend inn strimlet vårløk rett før servering.

  4. Server: Fyll pitabrød med den varme blandingen og topp med en god skje yoghurt naturell.

Tips: Pakk ingrediensene i bokser hjemme og stek det hele på primus eller bål – ekstra stemning og smaksgaranti ute i det fri!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!