Når salatbladene i kjøleskapet ser slappe, livløse og triste ut, er det lett å tenke at de må kastes. Men det finnes en overraskende enkel løsning som kan få salaten til å "komme til liv" igjen – og alt du trenger er varmt vann!
Slik virker det – og hvorfor det fungerer
Ifølge eksperter på mat og husholdning handler det hele om rehydrering. Salatblader mister sin sprøhet fordi de har mistet fuktighet – som små, grønne vannballonger som har lekket. Men det betyr ikke at salaten er ødelagt – den trenger bare litt fuktighetsterapi.
Det høres kanskje rart ut, men å legge salaten i varmt vann gjør at bladene suger til seg væske igjen og får tilbake spensten. Nettstedet Homemaking.com forklarer:
"Salaten er ikke død – den trenger bare å bli rehydrert."
Slik gjør du det trinn for trinn
Kok opp vann, og la det avkjøle litt til det er varmt – men ikke glovarmt.
Legg de slappe salatbladene i vannet i ca. 30 sekunder til 1 minutt.
Overfør salaten til iskaldt vann i 2–3 minutter.
Tørk bladene forsiktig med kjøkkenpapir.
Resultatet? En salat som er tilbake til sin sprø, friske tilstand – nesten som magi!
Bon Appétits triks: Gå varmt, ikke kaldt
Matmagasinet "Bon Appétit" går enda lenger og anbefaler å legge hele bunten med grønnsaker i varmt vann i opptil 10–30 minutter, før du enten kjøler dem ned i isvann eller pakker dem inn i et fuktig håndkle og legger dem kaldt.
De påpeker at blomsterhandlere har brukt samme teknikk i årevis – varmt vann får celleveggene til å åpne seg og absorbere væske raskere, enten det er en rose eller en salat.
Så neste gang salaten din ser ut som den har gitt opp – prøv varmt vann før du kaster den. Det kan redde både middagen og matsvinnet.
Tipset er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!