Slik får du frosne erter til å smake fantastisk – med dette trikset

03/05/2025 14:04

Martine

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Glem alt du trodde du visste om frosne erter – når du først har prøvd det, kommer du aldri til å gjøre annet.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Er du lei av smakløse, vasne erter fra gryta? Da er dette trikset du har ventet på. Det er enkelt, genialt – og gir grønnsakene nytt liv på få minutter.

Ifølge den britiske avisen Express, har den australske kokken Nagi fra Sydney – kvinnen bak oppskriftssiden RecipeTin – et mål:

Å gjøre frosne erter til noe du faktisk gleder deg til å spise. Hun har delt et genialt triks for å tilberede frosne erter – og folk elsker det!

Metoden sprer seg nå på sosiale medier, og mange mener at de aldri kommer til å koke erter på den gamle måten igjen.

Ikke kok dem – stek dem!
De fleste hiver bare ertene i en gryte med vann og lar dem koke noen minutter. Men ifølge kokken bak tipset, ødelegger dette både smaken og teksturen.

I stedet anbefaler hun å steke ertene i panne med smør – og gjerne litt hvitløk for ekstra smak. Når de får surre i smøret, utvikler de en nøtteaktig smak og en mye rikere konsistens enn ved koking.

Ingredienser

  • 300–400 g frosne erter

  • 2 ss smør

  • 1–2 fedd hvitløk, finhakket

  • Salt og pepper etter smak

  • (Valgfritt) En skvis sitronsaft

  • (Valgfritt) Litt revet parmesan eller friske urter som persille eller timian

Slik gjør du det

  1. Ha en klatt smør i en varm stekepanne.

  1. Tilsett et fedd hakket hvitløk og la det frese litt.

  2. Ha i frosne erter rett fra posen – ingen tining nødvendig.

  3. Stek ertene i noen minutter til de er varme og litt sprø i kantene.

  4. Smak til med salt, pepper – og kanskje litt sitronsaft for friskhet.

Ifølge Nagi er trikset å sautere ertene rett fra frossen tilstand, slik at de beholder sin sprøhet og intense grønne farge.

Og hvis du er i humør for noe litt mer spennende, kan du tilsette en klype karri, spisskummen eller koriander for en asiatisk vri.

Så neste gang du vurderer å koke ertene dine til de er grå og triste – tenk på Nagi, og gi dem heller en runde i hvitløksmør. Middagstallerkenen din kommer til å takke deg.