Slik får du perfekte, myke posjerte egg hver gang

09/10/2024 16:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke så vanskelig i det hele tatt!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Vi vet det alle sammen. Du står på kjøkkenet, klar til å lage en deilig frokost, og tanken på posjerte egg dukker opp. De er myke, deilige og perfekte til søndagsbrunsj – men for mange blir de også fort et mareritt å lage.

Hvem har vel ikke prøvd å stå med en gryte full av forvirrende vannstrømmer og eggehviter som svømmer rundt i kaos?

Å lage det perfekte posjerte egget kan virke som en umulig oppgave, og selv de vanligste triksene som eddik eller å lage en virvel i vannet hjelper ikke alltid.

Men frykt ikke, for en ny og enkel metode lover å endre forholdet ditt til posjerte egg for alltid. Kokken Cynthia Christensen, skaperen av matbloggen But First We Brunch, har delt en «genial» oppskrift som gjør det enkelt å lage perfekt posjerte egg hver gang – uten bryet med kokende vann og søl i gryten.

Det skriver The Mirror.

I stedet for å følge de tradisjonelle rådene som ofte ender i frustrasjon, foreslår Cynthia en skånsom dampmetode.

Hun forklarer: "Denne oppskriften vil gi deg perfekte posjerte egg - hver gang! Ingen kokende vann, ingen visp av virvler og ingen eggpanikk!"

Trikset hennes er å bruke en stekepanne eller lav gryte med bare et tynt lag kaldt vann som bare dekker halve egget. Det viktigste trinnet er å sile egget gjennom en finmasket sil, som fjerner de vannhvite delene som ellers ville flyte rundt i vannet.

Når egget er siktet, senk det forsiktig ned i pannen. Er du en av dem som ikke liker lukten eller smaken av eddik, har Cynthia Christensen også et smart alternativ: Bruk sitronsaft i stedet.

"Egget ditt vil ikke smake sitron, men viktigst av alt, kjøkkenlukten din vil heller ikke bli dominert av eddik," sier hun.

Etter dette er det på tide å legge lokket på pannen og la eggene dampe i tre minutter. Hvis du vil ha eggene litt fastere, kan du gi dem 30 sekunder til, men vær forsiktig – for mye tid og plommen blir for fast.

Når eggene er ferdige, anbefaler Cynthia å løfte dem opp med en hullsleiv og legge dem på papirhåndklær for å fjerne overflødig vann.

Resultatet? Et perfekt posjert egg med en fast hvit og en deilig rennende eggeplomme, uten en eneste bekymring i prosessen