Har du lyst til å prøve en frisk og deilig dessert, så er dette kanskje noe. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarmos til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.
Foto: Opplysningskontoret for Frukt og Grønt
Tilslørte gress-karer
Til en porsjon til 4 personer skal du bruke:
Søt puré:
0,5 kg gresskar
1 dl brunt sukker
1 dl vann
1 ts malt kanel
Mel- og Nøtteblanding
1 ss smør
1 ss sukker
2 dl griljermel
5 stk finhakkede valnøttkjerner
2 dl kremfløte
Slik gjør du
Vask gresskaret godt.
Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt.
Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
Smelt 1 ss smør i en stekepanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.
Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
Pisk kremfløten stiv.
Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbolle, eller i porsjonsglass, som på bildet.
Server desserten med en gang.
Hvis du har bruk for flere detaljer eller vil justere oppskriften til et annet antall personer, anbefaler vi at du besøker hjemmesiden til Opplysningskontoret for Frukt og Grønt HER.
Der finner du også mange flere fristende oppskrifter.