De solrike dagene er på vei - de kommer, de kommer! I mellomtiden kan du øve på denne oppskriften.
Du kan tilpasse iskaffen med søtning, krem eller ulike smaker og mengder melk – alt etter humøret. Det beste er at du slipper å stå i kø eller betale mye for å få den. Iskaffe er enkelt å lage hjemme, og du kan faktisk bruke et tomt pastasausglass eller lignende for å gjøre det enda smartere.
Mange videoer og oppskrifter sirkulerer nå på nettet hvor folk bruker glass – ofte pastaglass – for å riste sammen perfekt iskaffe. Det er en genial løsning hvis du ikke vil styre med cocktailshakere eller søle kaffe ved omrøring. Å riste kaffe med is gir også en jevnere, lettere tekstur og kjøler den ned mye raskere enn å røre.
Siden traktekaffe ofte er litt utvannet, anbefales det å bruke espresso for å få best resultat. Men har du ikke det, fungerer vanlig kaffe – til og med pulverkaffe – helt fint. Et tomt pastaglass er perfekt på grunn av størrelsen. Vask det godt, så er du klar.
Slik gjør du:
Fyll glasset med isbiter.
Hell over kaffe eller espresso.
Skru på lokket og rist kraftig i ca. 30 sekunder.
Resultatet blir en luftig, kald og deilig iskaffe.
Du kan tilsette melk etterpå, eller blande inn sukker før risting for å lage en klassisk italiensk shakerato. Smakstilsetninger som vaniljesirup, brunt sukker eller kanel fungerer også supert. For ekstra luksus, prøv baristamelk, kaldt melkeskum – eller til og med krem på toppen.
Tips: Hvis du skal tilsette noe ekstra, la det være litt plass igjen i glasset så det ikke renner over.
Sett et sugerør rett i glasset – og nyt! Ingen ekstra oppvask, ingen stress – bare en enkel, hjemmelaget iskaffe som slukker tørsten.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!