Flere påstår at den hjemmelagede varianten er minst like god som originalen fra Diplom-Is.
For mange blir det ikke riktig 17. mai uten den tradisjonsrike Krone-isen.
I motsetning det det mange tror, så har den ikke fått navnet sitt fordi den kostet en krone. Faktisk kostet den første varianten av isen 75 øre, og ble lansert under navnet "Diplomat" før den skiftet navn til "Krone-Is" i 1954 fordi det passet til produsentens navn - som hadde en kongekrone i logoen.
I dag selger Diplom-Is rundt 30 millioner Krone-Is hvert år, og også Hennig Olsen. Coop og flere andre produsenter pusher sine varianter av mange nordmenns favoritt-is.
Men visste du at du kan lage den selv - helt uten bruk av ismaskin?
Oppskriften til den vidunderlige hjemmelagede Krone-isen har vi fått fra instagram-profilen "Cravings by Linda", og du finner både oppskrift og video nedenunder.
Oppskrift på hjemmelaget krone-is:

Kilder: Cravings By Linda
Isen kan enten spises med det samme eller oppbevares i fryseren til du kan servere den for gjestene dine - eller nyte den helt selv.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!