Slik oppbevarer du eplene dine – prøv dette geniale trikset fra 1700-tallet

30/04/2024 14:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange oppbevarer eplene sine på feil måte.

Hvem ville ha gjettet at nøkkelen til å holde epler ferske er skjult i flere hundre år gammel kunnskap? Youtuberen 'The Acadian Garden & Apothecary' avslører en lagringsmetode fra 1700-tallet som kan endre måten vi oppbevarer epler på i dag.

Det melder The Mirror.

YouTuberen forklarer at hemmeligheten bak ferske epler hovedsakelig er å velge riktig type eple – et uten skader, som merker, kutt eller insektbitt, og med hel stilk.

Neste trinn er å pakke hvert eple individuelt inn i et tørt og pustende materiale som sagflis eller avispapir.

Det er avgjørende å pakke eplene individuelt for å isolere etylen, en gass som fremskynder modningsprosessen og kan spre seg fra et enkelt skadet eple til de andre.

Ved å gjøre dette kan du utvide friskheten til de andre eplene betydelig.

Eplene bør da oppbevares under ideelle forhold, helst på et kjølig og tørt sted, og langt unna poteter, som også avgir etylen.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.