Når du har vært på sopptur, er det viktig å sørge for at kantarell og traktkantarell er godt renset før bruk.
Mens tradisjonelle metoder fungerer fint, finnes det en rask og effektiv løsning for å fjerne jord og skitt. Her viser vi deg et enkelt tips som bruker hvetemel og vann for å få soppen ren på kort tid.
Slik renser du sopp
Den mest brukte metoden for å rense sopp er å forsiktig børste bort skitt og jord med en liten børste. Dette er særlig nyttig for kantareller og andre sopp med grovere overflater.
Fjern også eventuelle dårlige deler og markspiste områder. For mindre sopper som traktkantarell kan dette derimot bli en tidkrevende prosess, og da er det greit å ty til en raskere metode.
Tørking er også en effektiv konserveringsmetode hvis du vil bevare soppen til senere bruk.
Bruk hvetemel til å vaske kantarell og traktkantarell For å spare tid og få soppen helt ren, kan du bruke en enkel blanding av hvetemel og vann.
Dette trikset hjelper til med å løsne jord og små partikler som sitter fast i de trange rillene på kantarellene og traktkantarellene. Her er det du trenger:
2 spiseskjeer hvetemel
1 liter vann
Fremgangsmåte:
Legg kantarellene eller traktkantarellene i en stor bolle.
Tilsett 2 spiseskjeer hvetemel.
Hell over 1 liter vann og rør godt slik at hvetemelet fordeler seg jevnt i vannet og rundt soppen. Soppen skal ikke ligge lenge i vannet, bare til du er ferdig med å røre.
Sil soppen og la den renne godt av seg.
Fordel soppen utover et rent kjøkkenhåndkle for å la dem tørke.
Dette enkle trikset med hvetemel fjerner jord og små rusk som kan være vanskelig å få vekk med bare børsting. Husk likevel at store traktkantareller kan kreve litt ekstra oppmerksomhet.
Husk å dele store traktkantareller
Selv om hvetemelmetoden er effektiv på overflaten, kan større traktkantareller ha jord eller insekter som gjemmer seg inne i stilken. Derfor bør du alltid skjære dem opp på langs og sjekke innsiden før tilberedning. Denne ekstra sjekken sørger for at all soppen er helt ren før du bruker den i matlagingen.
Ved å bruke disse enkle teknikkene får du rene kantareller og traktkantareller, klare til å tilsettes i dine favorittretter.
Kilde: Startsiden