Smakfull gryterett med kjøttboller – perfekt for kalde vinterkvelder

18/11/2024 17:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når været avkjøles, er det den perfekte tiden å nyte en trøstende, solid gryterett.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Når kulden kommer, øker også suget etter solide gryteretter, og denne oppskriften med grønnkål, bønner, poteter og kjøttboller er den perfekte måten å varme opp fra innsiden.

Det er en trøstende rett som føles bra, full av sunne ingredienser som grønnkål, grønne bønner og poteter, som er rike på vitaminer og fiber.

Tilsetningen av kjøttboller gir en solid touch, noe som gjør det til et tilfredsstillende måltid for kaldere dager.

For et vegetarisk alternativ er det bare å bytte ut kjøttbollene med ferdige veganske alternativer.

Ingredienser:
  • 14 oz (400 g) grønnkål (f.eks. frossen)

  • 9 oz (250 g) blandet kjøttdeig (eller veganske kjøttboller for et plantebasert alternativ)

  • 10,5 oz (300 g) grønne bønner

  • 2 ts urtekrydderblanding (eller din favoritturteblanding)

  • 9 oz (250 g) poteter

  • 2 gule løk

  • 3 ss rapsolje (rapsolje)

  • 4 kopper (1 L) grønnsaksbuljong

  • 2 laurbærblad

  • 1 ts einebær

  • 1 ss middels sterk sennep

  • 2 ss crème fraîche

  • En klype muskatnøtt

  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du det:
  1. Forbered grønnkålen og potetene:
    La den frosne grønnkålen tine. Skrell potetene og skjær dem i 1 cm (omtrent ½ tomme) terninger.

  2. Form og stek kjøttbollene:
    Finhakk løkene. Form kjøttdeigen til like store kuler. I en varm panne med 1 ss olje, stek kjøttbollene til de er brune. Hvis du bruker veganske kjøttboller, stek dem i ovnen i henhold til instruksjonene på pakken.

  3. Kok lapskausbunnen:
    Varm de resterende 2 ss olje i en stor gryte og fres løken til den er gjennomsiktig. Hell i grønnsaksbuljongen, og tilsett deretter grønnkål, poteter, laurbærblader og einebær. La det småkoke i 20-25 minutter til potetene er møre.

  4. Tilsett bønner og urter:
    Tilsett de grønne bønnene og krydderblandingen. Kok opp igjen og la den småkoke i ytterligere 5 minutter.

  5. Gjør ferdig stuingen:
    Rør inn sennep og crème fraîche. Fjern laurbærbladene og einebærene. Krydre med salt, pepper og en klype muskatnøtt.

  6. Server:
    Server retten varm, akkompagnert av kjøttbollene eller vegansk kjøttkakealternativ.

Nyt denne koselige, næringsrike retten perfekt for kjølige kvelder!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!