Smart triks: Slik unngår du at speillaget fester seg til pannen

30/05/2024 22:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du også glad i stekte egg?

Speilegg er en tradisjonell og populær rett som nytes av mennesker over hele verden. Den enkle, men tilfredsstillende retten involverer et stekt egg, hvor plommen vanligvis forblir intakt og rennende, mens eggehvitene blir faste og litt gylne.

Å koke speilegg krever minimalt med forberedelser og få ingredienser, noe som gjør det til en rask og enkel løsning for mange som ønsker en proteinrik start på dagen.

Det stekte egget kan serveres på ulike måter, enten alene eller som del av en større frokost med f.eks. toast, bacon, pølser eller grønnsaker.

Det går imidlertid ikke alltid på skinner. Dette er skrevet av Focus Online.

Bakepapiret til hjelp

Eggehviter har den utfordringen at de kan være 'klistrete', noe som ofte resulterer i at stekte egg setter seg fast i pannens belegg, da eggehvitene kan trenge gjennom selv små sprekker og riper.

Et enkelt triks sørger for at speilegget elegant glir ned på tallerkenen med kun én håndvending.

Hemmeligheten er å legge et stykke bakepapir i en panne og sette platen på middels varme.

Tilsett så litt smør eller olje, knekk egget rett over bakepapiret og dekk formen med lokk.

Vent til egget er kokt, så kan det lett gli over på tallerkenen din.

En ekstra fordel med denne metoden er den raske rengjøringen. Eventuelle rester av eggehvite på bakepapiret kan enkelt og raskt fjernes.