Spis 2 bananer hver dag i en måned: Dette vil skje med kroppen din

26/05/2024 11:00

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er et mylder av fordeler med å spise bananer daglig.

En banan er en populær frukt blant nordmenn.

Og nå viser ny forskning at, i tillegg til sin gode smak, har den helsemessige fordeler som kan oppnås ved å spise to bananer hver dag i en måned.

Slik skriver Delbart.co via Elle.

I tillegg til å være velsmakende, er bananer rike på vitaminer, mineraler, fiber og naturlig sukker, noe som gir kroppen et solid helseforhøyelse.

Anja Forsner, som er livsstilsrådgiver og helseredaktør, forklarer at det er så mange som åtte helsemessige fordeler ved å inkludere bananer i hverdagen.

Først og fremst kan bananer bidra til å lindre kvalme. Anja forklarer at frukten lindrer magen, noe som gjør den til den perfekte kuren mot kvalme.

Bananer er også en utmerket energikilde. Det er en grunn til at mange velger å spise en banan etter en intens treningsøkt. Det naturlige sukkeret i bananen gir umiddelbar og langvarig energi.

Forbedring av synet er en annen fordel ved å spise bananer. Bananer inneholder noen vitaminer som er ganske avgjørende i oppdraget med å opprettholde god visjon.

Kvinner kan også dra nytte av bananer under menstruasjon. Noen av bananens vitaminer bidrar til å regulere blodsukkeret og påvirke humøret positivt. Ifølge Anja er det lurt å velge en banan i stedet for smertestillende.

I tillegg er bananer også gunstige for hjertet. Anja påpeker at de bidrar til å regulere hjerterytmen på grunn av den raske absorpsjonen av kalium i blodet som bananer forårsaker.

Det høye kaliumnivået og lavt saltinnhold i bananer reduserer risikoen for hjerneslag og høyt blodtrykk.

Bedre fordøyelse er en annen fordel ved å inkludere bananer i kostholdet. Fiberen i bananer hjelpemidler i fordøyelsen og fremmer tarmfunksjonen.

Ifølge Anja er det ingen grunn til å utelate bananen fra det daglige kostholdet, da de har et utall helsemessige fordeler.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.