Sprø poteter med et hemmelig triks: Takket være denne ingrediensen som ingen bruker

28/06/2024 14:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bakte poteter er deilig og et utmerket tilbehør, men det kan være vanskelig å få til rett. Her er hemmeligheten bak deres perfeksjon.

Bakte poteter er en utmerket siderett og elsket av folk i alle aldre. De gir en innbydende dekorasjon til både kjøtt- og fiskeretter.

Spesielt for fisk kan det imidlertid være utfordrende å oppnå den perfekte konsistensen. Men det er viktig å vite at til kjøttretter som f.eks stek, skal potetene tilberedes sammen med kjøttet.

Det beste er å lage en bunn av poteter i stekepannen og legge kjøttet oppå. Men poteter kan også tilberedes på egen hånd, og hemmeligheten til å gjøre dem sprø og deilig finner du her. Uten kjøttjuice må de krydres riktig for å få smak og sprøhet.

I følge det italienske mediet La Terra del Gusto er ingrediensene til perfekte bakte poteter følgende: 2,5 kg mellomstore poteter, 15 g fersk salvie, 1 hvitløk, 4 ss smør og olivenolje etter behov.

Hemmeligheten bak sprø poteter er hvitløken. Skrell og finhakk hvitløken og dryss den over de oljede potetene i en stekepanne. Forvarm ovnen til 180 grader og stek potetene til de er gylne.

Ta dem ut og mos dem lett med en potetstapper eller en gaffel, tilsett salvie og smør og stek dem i ytterligere 25 minutter. Så hemmeligheten bak smakfulle og sprø poteter er ganske enkelt hvitløken.

Hvis du vil lage deilige og sprø poteter, har du nå en veldig god idé om hvordan du skal gå frem. Det beviser også at det ikke trenger å være vanskelig å treffe riktig konsistens.

Tross alt er det mange måter å lage poteter på. Hvis det er en annen måte du foretrekker å bruke, er det selvfølgelig ikke noe galt med dette.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.