Antall: 8-10 stk
Total tid: ca. 50 minutter
Perfekt til: Ettermiddagskaffe, brunsj eller som et friskt alternativ til tunge desserter
Ingredienser
Tørre ingredienser:
200 g mandelmel (eller finmalte mandler)
1 ts bakepulver
1 klype salt
Våte ingredienser:
3 egg
3 ss flytende søtningsmiddel (f.eks. SukrinSyrup eller fibersirup gold)
2 ss gresk yoghurt eller skyr
Skall og saft av 1 økologisk sitron
1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
Topping (valgfritt):
Et tynt lag skyr rørt opp med litt sitron og vanilje
Et dryss hakkede pistasjnøtter eller litt revet sitronskall
Slik gjør du det
Forvarm ovnen til 175°C (vanlig stekeovn) og kle en liten springform (ca. 20 cm) med bakepapir eller smør den lett.
Bland mandelmel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle, visp sammen egg, søtningsmiddel, yoghurt, sitronsaft, skall og vanilje til det er luftig.
Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør til deigen er jevn.
Hell røren i formen og stek kaken i ca. Stek i 30-35 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekt (sjekk med en tannpirker – den skal komme ren ut).
La kaken avkjøles helt på rist.
Topp med lemon curd og litt pynt, om ønskelig, eller nyt det som det er!
Tips:
Vil du gjøre den ekstra luksuriøs kan du servere den med et lite dryss frysetørkede bær eller en klatt kokosskum ved siden av.