Sunn luksus: Sitron- og mandelkake uten tilsatt sukker

22/04/2025 16:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sunn nytelse på menyen? Prøv denne kaken, som er sukkerfri, deilig og overraskende enkel å bake.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Antall: 8-10 stk
Total tid: ca. 50 minutter
Perfekt til: Ettermiddagskaffe, brunsj eller som et friskt alternativ til tunge desserter

Ingredienser

Tørre ingredienser:

  • 200 g mandelmel (eller finmalte mandler)

  • 1 ts bakepulver

  • 1 klype salt

Våte ingredienser:

  • 3 egg

  • 3 ss flytende søtningsmiddel (f.eks. SukrinSyrup eller fibersirup gold)

  • 2 ss gresk yoghurt eller skyr

  • Skall og saft av 1 økologisk sitron

  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Topping (valgfritt):

  • Et tynt lag skyr rørt opp med litt sitron og vanilje

  • Et dryss hakkede pistasjnøtter eller litt revet sitronskall

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 175°C (vanlig stekeovn) og kle en liten springform (ca. 20 cm) med bakepapir eller smør den lett.

  2. Bland mandelmel, bakepulver og salt i en bolle.

  3. I en annen bolle, visp sammen egg, søtningsmiddel, yoghurt, sitronsaft, skall og vanilje til det er luftig.

  4. Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør til deigen er jevn.

  5. Hell røren i formen og stek kaken i ca. Stek i 30-35 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekt (sjekk med en tannpirker – den skal komme ren ut).

  6. La kaken avkjøles helt på rist.

  7. Topp med lemon curd og litt pynt, om ønskelig, eller nyt det som det er!

Tips:

Vil du gjøre den ekstra luksuriøs kan du servere den med et lite dryss frysetørkede bær eller en klatt kokosskum ved siden av.