Forside MAT Svinebra svinebiff med parmesan- og hvitløksaus: Mye smak i èn...

Svinebra svinebiff med parmesan- og hvitløksaus: Mye smak i èn form

Svinebra svinebiff med parmesan- og hvitløksaus: Mye smak i èn form
foto: Alexander Benjaminsen / Matprat

Denne retten med saftige svinebiffer og en fyldig, kremet saus er full av smak.

Akkurat nå leser andre

Perfekt som en familiemiddag på de dagene du har litt ekstra tid til å lage noe spesielt.

Ingredienser (4 porsjoner):

Les også

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 2 ss margarin

  • 200 g frisk spinat

  • 3 stk. vårløk

Parmesan- og hvitløksaus:

  • 2 ss margarin

  • 2 båter finhakket hvitløk

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)

  • 1 dl matfløte

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 50 g fersk parmesan revet

  • 1 ts tørket timian

Fremgangsmåte:

1. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.

2. Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen.

3. Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.

4. Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i 20 minutter.

Server med ris eller poteter.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Les også

Ads by MGDK