Er du en av dem som mener at én dag med taco i uka ikke er nok? Da er denne raske og familievennlige tacogryten noe for deg! Laget med kjøttdeig, grønnsaker og bønner, gir den deg ekte tacofølelse.
Kokt ris eller ferskt brød kan godt serveres til gryten.
Ingredienser (4 porsjoner):
2 ss maisolje
2 stk. løk
2 stk. gulrot
2 stk. rød paprika
2 båter hvitløk
0,5 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 dl vann
1 stk. grønnsakbuljong (terning)
1 boks hermetiske svarte bønner
2 stk. vårløk
4 ss lettrømme
0,5 potte frisk koriander
24 stk. tortillachips
2 stk. lime
Fremgangsmåte:
1. Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen i to omganger. Ha den over på en tallerken.
2. Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i resten av oljen til de er blanke og begynner å få farge. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og dryss over tacokrydderet.
3. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré, vann og buljong og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt mer vann om du synes gryten er for tykk.
4. Skyll bønner og ha dem i gryten. Smak til med salt og pepper. Dryss grovhakket vårløk på toppen rett før servering.
5. Server gryten rykende varm og topp med rømme, hakket frisk koriander, knuste tortillachips og limebåter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!