Tapaskjøttboller: Smakfull klassiker på tapasbordet

24/02/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Alexander Benjaminsen / Matprat
foto: Alexander Benjaminsen / Matprat
Perfekt for deg som ønsker å imponere gjestene med noe annerledes, men likevel lett å lage.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kjøttboller som fingermat er en tidløs klassiker som alltid slår an, enten det er på tapasbordet, i en buffet, eller som en enkel snack.

Denne oppskriften tar det tradisjonelle et steg videre med en krydret vri som gir masse smak og en liten kick.

Ingredienser (4 porsjoner):

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 2 stk. sjalottløk

  • 0,5 stk. rød chili

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 0,5 ts muskatblomme

  • 1 ts tørket oregano

  • 2 ss griljermel

  • 1 stk. egg

  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør

  • 1 ss finhakket frisk timian

  • 2 båter finhakket hvitløk

Fremgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget.

Rull små kjøttboller for hånd.

Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.

Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.

Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Tannlege advarer: Du må slutte med denne morgenvanen umiddelbart En anerkjent tannlege advarer folk som følger en sunn morgenvane. Vanen er dessverre lite sunt for tennene, og det kan koste et besøk til tannlegen.
Forskerne klør seg i hodet over mysterium: Hvorfor unngår røykere den fryktede sykdommen? Folk som røyker har mindre risiko for å få en bestemt fryktet sykdom. Nå har forskere lansert en ny teori som kanskje gir oss svaret.