To forskere forklarer hvorfor du ikke bør oppbevare eggene dine etter metoden man ser på sosiale medier

03/07/2024 20:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan finne mange gode tips og triks på sosiale medier, men ikke alle er verdt å ta i bruk.

En spesiell oppskrift for å lagre egg «i flere måneder eller til og med år» sirkulerer igjen på sosiale medier. Trikset er å dyppe dem i limevann.

Men to forskere, Océane Sorel, en virolog ved The French Virologist, og en fysikkprofessor kjent som Physigeeks på sosiale medier Instagram, fraråder sterkt å prøve det trikset.

De starter med å si at selv om løsningen er 'naturlig', er den ikke ufarlig. Derfor vil det være en god idé å avstå fra å prøve denne metoden. Det høres kanskje smart ut at du kan få eggene dine til å vare i så mange år, men det er ikke verdt risikoen.

"Kalkvann er kalsiumhydroksid i løsning, og det er et etsende produkt," sier Physigeeks.

pH-verdien er veldig høy. Hva skal man huske? Det må håndteres med ekstrem forsiktighet. Det er med andre ord ingen grunn til å prøve å blande dette med eggene dine, da du bare løper en unødvendig risiko på den måten.

Farlig og unødvendig

Kalkvann kan være farlig og forårsake forgiftning hvis det svelges av mennesker. I tillegg har egg et porøst skall, sier Océane Sorel.

Han påpeker også at vi ikke har bevis for at det ikke utvikler seg bakterier når eggene dyppes i denne løsningen. Derfor kan du absolutt ikke være sikker på at det faktisk er en fornuftig måte å lagre eggene dine på – verken for kort eller lang tid.

Den siste informasjonen som også er veldig nyttig: Et egg som lagres for lenge mister sine ernæringsmessige egenskaper. Så denne teknikken, i tillegg til å være potensielt veldig risikabel, har heller ingen reell fordel.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.