Unngå disse produktene til frokost for en bedre start på dagen

09/06/2024 14:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hva du spiser om morgenen avgjør hvordan du har det resten av dagen.

En god frokost er viktig for å starte dagen godt og sikre at du har energi til dagen. Hva du spiser på tom mage påvirker også hvordan du har det resten av dagen. Her er noen ting du bør unngå å spise på tom mage.

Følgende matvarer bør unngås på tom mage av ulike grunner.

Sukker

Elsker du en søt frokost? Da er sjansen stor for at du fort blir sulten igjen. Alle former for sukker, inkludert karbohydrater du spiser på tom mage, får blodsukkeret til å svinge voldsomt. Dette vil da påvirke blodsukkeret negativt resten av dagen.

I følge forskning er rekkefølgen på maten viktig: Spis først grønnsaker og fiber, deretter proteiner og til slutt karbohydrater. Hvis du ikke klarer deg uten noe søtt om morgenen, spis det som dessert etter frokosten.

Kaffe

Selv om du ikke drikker kaffe, hører den hjemme på listen. Kaffe og koffeinholdig te på tom mage kan forårsake kvalme, halsbrann og fordøyelsesproblemer.

Kaffe kan også utløse en stressrespons i kroppen ved å øke kortisol og adrenalin, noe som kan føre til hjertebank, hodepine, svette, rastløshet og generelt ubehag. Hos kvinner kan det til og med påvirke hormoner og den månedlige syklusen.

Tomater og sitrusfrukter

Tomater er fulle av viktige næringsstoffer, men er også ganske sure. Hvis du spiser tomater på tom mage, kan det irritere magen og forårsake halsbrann. Spar tomater til senere på dagen eller spis dem sammen med noe annet.

Sitrusfrukter er også svært sure og kan irritere magen. Er du følsom for det bør du derfor heller ikke drikke appelsinjuice til frokosten. I stedet bør du vente til du er ferdig med å spise.

Brus

Sukker på tom mage er allerede nevnt, så brus om morgenen er ikke en god idé. I tillegg kan kullsyren i brus irritere mageslimhinnen og gi en oppblåst følelse.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.