Vet du hemmeligheten? Slik får du enkelt frøene ut av et granateple

09/07/2024 12:00

Sofie

Mat
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er faktisk ikke så vanskelig!

De fleste vil nok være enige i at granateplet er en ganske spesiell frukt.

Den er omgitt av et tykt, ugjennomsiktig skall og inneholder en mengde skinnende frø eller 'arils' som de også kalles. Disse frøene er både spiselige og ekstremt næringsrike, rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Frøene er spesielt populære i drinker, hvor de bidrar til et mer festlig uttrykk, og i salater, hvor de passer perfekt til de fleste retter.

Men mange synes det er vanskelig å få tilgang til frøene og velger derfor ofte bort frukten, da de ikke orker å ta opp kampen med den.

Det er ikke så vanskelig å få ut frøene; det krever bare riktig teknikk.

På TikTok har Katie Lopynski delt en video med sine 455 200 følgere som viser hvordan man enkelt kan få frøene ut av et granateple, noe som har skapt mye spenning.

Videoen har blitt sett 1,2 millioner ganger og mer enn 4300 personer har kommentert, mens 18500 har delt videoen.

I videoen kan du se hvordan Katie enkelt og elegant fjerner skallet på granateplet.

Skulle det likevel snike seg inn noe skall, har Katie også et godt triks for det. Hun legger rett og slett frøene i en skål med vann, hvor de synker til bunnen mens skallet flyter på toppen.

Det er nesten en fornøyelse å se Katie i aksjon.

Se videoen nedenfor:

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.