Vi kjenner alle drillen: kjøp en vannmelon, spis en skive eller to, sett den i kjøleskapet til senere. Virker normalt, ikke sant? Men stemmer ikke helt.
Oppbevaring av vannmelonen i kjøleskapet kan faktisk ta bort noe av dens ernæringsmessige godhet. Lurer du på årsaken? Les videre!
Det C-vitaminet du elsker i vannmelon? Det kan være i ferd med å avta under lengre kjølelagring. Og la oss ikke glemme den saftige sødmen – den er kanskje ikke den samme etter en kjøleskapsperiode.
Her er scoop: Forskere fant ut at vannmeloner holdt ved romtemperatur pakker mer av en ernæringsmessig punch.
En studie fra USDAs South Central Agricultural Research Laboratory i Lane, Oklahoma, viste at vannmeloner lagret ved romtemperatur (omtrent 70 °F eller 21 °C) hadde høyere næringsnivåer enn de som ble kjølt i kjøleskapet eller til og med nyhøstede.
Forskerne testet forskjellige vannmelonvarianter i 14 dager ved forskjellige temperaturer: 70°F, 55°F og 41°F.
Det de oppdaget var ganske kult. Meloner med romtemperatur fortsatte å produsere visse næringsstoffer selv etter å ha blitt plukket. I mellomtiden, de avkjølte? Næringsproduksjonen deres ble redusert eller stoppet helt.
Så, hva er anbefalingen? Vi anbefaler å holde vannmelonen ved romtemperatur for å få mest mulig igjen for næringsstoffene.