1. september slutter det: BankID med store endringer

13/06/2024 19:43

Henrik R

Nyheter
Foto: BankID
Overgangen frå BankID på mobil til BankID på app har pågått over tid, og 1. september er det slutt for BankID på mobil for alle, då er det BankID på app som gjeld.

For 3,3 millioner nordmenn kommer det til å endre seg når datoen på kalenderen viser 1. september.

Etter mer enn 15 år er det nemlig slutt med BankID på mobil, da det i stedet blir BankID-appen.

Det forteller Jan Bjerved, som er leder for ID i BankID Bankaxept.

"15 år med BankID på SIM-kortet er over. Nå er det appen som gjelder for å få en mobil og trygg BankID. Det er lurt å komme i gang med appen før du mister BankID på mobil, slik at du kan aktivere appen med den gamle løsningen," forteller han i en pressemelding.

Ved å benytte appen vil det gå vesentlig raskere, og du vil kunne åpne den med blant annet ansikts- eller fingeravtrykk-gjenkjenning.

BankID på mobil ble til i 2009 i et samarbeid mellom banker og Telenor. Den mobile løsningen gjorde det mulig å bruke BankID på farten, uten kodebrikken på slep. På det meste var det 2,4 millioner som brukte den SIM-kort-baserte løsningen, og de fleste mobiloperatører og banker var etter hvert med på løsningen.

"BankID på mobil var den beste løsningen fordi den gjorde kodebrikken overflødig. Det var likevel nødvendig å bytte teknologi for å få en mer fremtidsrettet løsning, som ga en enda bedre brukeropplevelse og større rom for videreutvikling av nyttige tjenester," sier Bjerved.

Selv om avviklingen av BankID på mobil umiddelbart er en god nyhet, så er det ikke alle som er glade. Det kan nemlig for mange virke som en uoverkommelig overgang.

"Vi var klar over at det ville bli en stor overgang for mange. Bankene har gjort en kjempejobb for å hjelpe folk i gang med appen. Vi investerte også i digital opplæring sammen med gründerbedriften Kakadu, som er spesialister på å veilede digitalt usikre. Mer enn 500.000 personer har brukt disse veiledningene, og vi ser at folk i alle aldre får det til," sier Bjerved.

SISTE ORD I forbindelse med at BankID på mobil skal gravlegges 1. september, er det laget en siste liste med ord for de siste tilhengerne av BankID på mobil. Her er noen av dem:

DEPPA FINALE
HYLLA POESI
FURTEN EXIT
ROCKA REISE
KAPUTT MOBIL
STERK SLARV
SUR FANFARE
TILBEDT STEMME
KNEKT KODE
VIRAL REGLE
YNDIG POESI
KJIP MORNA (…)

Siste dag du vil kunne benytte BankID på mobil er den 31. august 2024.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.